ØBG bliver en del af BSV-samarbejde

Michael Helligsø 

U19-talentsatsningen i BSV bliver udvidet med endnu en klub

HåNDBOLD Endnu en Silkeborg-klub har meldt sig under fanerne i det U19-samarbejde, som Bjerringbro-Silkeborg, Bjerringbro FH og Silkeborg-Voel KFUM nu kører med på tredje sæson.

Det drejer sig om ØBG Silkeborg, der fra næste sæson bliver en del af samarbejdet, der spiller under navnet BSV.

Jan Hyldgaard fra ØBG er meget tilfreds med, at talenterne fra hans klub får optimale vilkår for at udvikle sig.

- Vi har i år et U17-drenge-elite-projekt i klubben, som vi mener matcher noget af det bedste træningsmiljø i Danmark, og spillemæssigt kan vi matche de bedste hold i Danmark. Med invitationen ind i U19-samarbejdet med BSH, BFH og Silkeborg-Voel KFUM har vi fået den optimale progression for vores bedste spillere, og det er vi meget glade for og stolte over, siger Jan Hyldgaard.

- Samtidig ser vi det også som et signal til alle lokale klubber, at BSH, BFH og Silkeborg-Voel KFUM gerne vil samarbejde endnu mere på tværs og skabe en endnu større forankring op mod ligaherrerne og i lokalområdet, siger han.

Dennis Jensen fra Bjerringbro FH glæder sig også over, at samarbejdet fortsætter.

- Jeg synes, at BSV U19 allerede har bevist sit store værd. Vi ønskede fra starten at lave et attraktivt tilbud for de lokale unge håndboldspillere, der kan konkurrere med miljøerne bygget op omkring de specialiserede håndboldefterskoler. Og vi må sige, at vi er lykkedes med at kunne holde de lokale talenter fra Bjerringbro og Silkeborg i nærområdet, og derfor er det glædeligt, at initiativet kan fortsætte, siger formanden.

René Andersen fra Silkeborg-Voel KFUM er meget tilfreds med, at endnu en klub er kommet med i samarbejdet.

- Vi kan samle en større volumen af dygtige spillere, som træner sammen, og som gerne skal træne sig op til at blive en del af Bjerringbro-Silkeborg, Silkeborg-Voel KFUM og andre omegnsklubber.

- Med Akademiet og hele trænings-setuppet er der fokus på udviklingen for den enkelte spiller, og når vi gerne vil have dem med i toppen, hvor det er sjovest, er det jo også for at ruste dem til den videre færd som senior, siger René Andersen.

Klubberne understreger dog også, at man skal huske på breddespillerne i talentsatsningen.

- Som breddeklub må vi dog heller ikke glemme vores ophav, og derfor er det også vigtigt, at vi finder en løsning for de spillere, som ikke kommer i betragtning til de to elitehold i fællesskabet, siger Jan Hyldgaard fra ØBG.

For René Andersen i Silkeborg-Voel KFUM er det også vigtigt at sikre, at bredden bevares i overgangene mellem holdene og fra junior til senior.

- Det miljø og setup, vi laver her, er professionelt, og vi skal stadigvæk kunne rumme dem, der ikke ønsker at træne tre til fem gange om ugen, men som stadigvæk synes, at det er sjovt at spille håndbold på et lavere niveau, siger han.