Elever skal stege bønneburgere

Kenneth Husum 

21 lokale skoler deltager i Gocook, hvor der skal eksperimenteres i skolekøkkenet med klimavenlige fødevarer

SILKEBORG Over 2600 skoleelever fra Silkeborg går i køkkenet for klimaet i de kommende uger.

21 lokale skoler deltager i Gocook, som Coop står for. Denne gang er der fokus på klimavenlig mad i skolekøkkenet i ugerne efter efterårsferien.

Gocook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre.

Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, der er fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Smagekassen bliver i år bestilt af fire ud af fem skoler og er denne gang pakket med blandt andet økologiske limabønner og danske, økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner, når opskriften står på klima-lækre veggie sliders.

- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt, men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3 til 20 gange bedre for klimaet. Vi har madmodige børn med til at udvikle retterne, så vi håber, at børn i hele landet er ligeså klar til at prøve nye smagsoplevelser, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.

Det skal foregå uden løftede pegefingre, lyder det fra kokken Gorm Wisweh, der er ambassadør for Gocook.

- Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra, siger han.