Silkeborg-Voel måtte slide hårdt for pligtsejren

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne var i problemer, men favoritterne besejrede alligevel EH Aalborg i Jysk Arena

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel hentede den ventede pligtsejr fredag aften, hvor upåagtede EH Aalborg blev besejret med 29-28 foran 932 tilskuere i Jysk Arena.

Voel-kvinderne har dermed hentet 15 point i de 10 første runder, og holdet indtager fjerdepladsen i ligaen. Der er p.t. blot et enkelt point op til Odense Håndbold, som forsvarede tredjepladsen med en overbevisende 37-22-sejr over TTH Holstebro tidligere på aftenen.

Voel-holdet gjorde det ellers svært for sig selv i fredagskampen. I indledningen missede hjemmeholdet flere muligheder for at bringe sig foran med tre mål, og efter 13 minutters spil kom favoritterne i stedet bagud med 6-8.

Kampbilledet blev dog ændret via en vellykket timeout, og fem minutter før pausen fik Silkeborg-Voel slået et hul, da en ellers svagt spillende Sofie Bæk Andersen gjorde det til 12-9. Værterne kunne dog ikke holde kadencen, og efter de første 30 minutter var opgøret helt lige ved stillingen 14-14.

Cheftræner Jakob Andreasen havde benyttet 13 forskellige Voel-spillere inden pausen, men kort inde i anden halvleg gik han tilbage til idealopstillingen. Effekten var dog svær at spore, og efter 39 minutter var værterne bagud med 17-19.

Et kvarter før tid fik hjemmeholdet kontakt ved stillingen 21-21, og seks minutter senere var værterne i front med 25-22. Gæsterne havde tilbagevendende problemer med at passere svenske Filippa Idéhn, der stod med en redningsprocent på 44 i Voel-målet, og det var stærkt medvirkende til, at Silkeborg-Voel vandt opgøret med 29-28.

Selvom det holdt hårdt, har Silkeborg-Voel altså fortsat kurs mod slutspillet, som de otte øverste hold indløster billet til. I skrivende stund finder man Nykøbing Falster på niendepladsen med seks point efter ni kampe.