SIF fik point i bundbrag trods mareridtsstart

Mathias Hove Andersen 

Der var store chancer i begge ender, da Silkeborg IF delte med Hobro IK

FODBOLD Silkeborg IF fik et enkelt point med fra søndagens bundkamp i Hobro, der sluttede 1-1 foran 1970 tilskuere.

SIF er stadig sidst i rækken, men holdet er kun to point efter Esbjerg fB på 13.-pladsen. Hobro har yderligere fire point på 12.-pladsen.

Gæsterne fik ellers en tung start på opgøret og kom allerede bagud efter godt to minutters spil. Et langt indkast blev forlænget to gange, og tæt under mål kunne Emmanuel Sabbi prikke bolden i nettet til 1-0.

Kort efter fik Ronnie Schwartz muligheden for at udligne, men »Plaffeministeren« nåede ikke at afslutte, inden værternes Anel Ahmedhodzic kastede sig ned i feltet og fik tacklet.

I det niende minut var det så Jeppe Okkels’ tur til at true Hobro-målet, da han afsluttede efter et fint angreb i venstresiden. Hobro-keeper Jesper Rask reddede dog i fin stil og viftede bolden lige over overliggeren.

I den efterfølgende periode stod der Hobro på det meste. Hjemmeholdet truede med hurtige og direkte omstillinger, hvor føringen kunne være blevet fordoblet. Emmanuel Sabbi og Imed Louati brændte dog begge relativt store tilbud i SIF-feltet.

Efter en halv times tid meldte SIF sig ind igen, da Mads Emil Madsen forsøgte sig med et fladt skud, men bolden gik en meters penge forbi.

Større succes havde SIF-styrmanden i det 40. minut, hvor han snød Hobro-holdet med en vaks vending på midten, og så kunne han servere bolden for Nicolai Vallys. Kantspilleren drev bolden frem og afsluttede fra en central position ved feltet, hvor en afretning fra Rasmus Minor hjalp gæsterne på 1-1.

Kort inden pausen kunne Ronnie Schwartz have sendt SIFerne i front, men Jesper Rask diskede op med en god redning i hjemmeholdets mål.

Hobro-keeperen åbnede også anden halvleg med en solid redning i det 55. minut, da han kom godt ned ved forreste stolpe og afværgede et skud fra Svenn Crone, der var trukket fri i feltet. Fire minutter senere sendte Jeppe Okkels bolden over mål efter fint forarbejde fra Mads Emil Madsen.

Værterne svarede først igen i det 67. minut, hvor Pål Alexander Kirkevold headede bolden lige over SIF-målet fra en fri position i feltet.

Med fem minutter tilbage på uret fik Hobro muligheden for at afgøre opgøret, da indskiftede Julian Kristofferen stjal bolden fra Frederik Alves Ibsen. Hjemmeholdet slog kontra, og i feltet blev Emmanuel Sabbi spillet helt fri, men Rafael Romo var på plads i SIF-buret og fik blokeret.

Heldet var med SIF-keeperen i overtiden, da Julian Kristoffersen fik dirigeret bolden op på overliggeren, og på den efterfølgende ripost kom Rafael Romo flyvende, så Emmanuel Sabi blev forhindret i at score.