Jacob Brunsborg: Jysk betyder næsten det samme for mig, som det gjorde for min far

Jakob Munk Schmidt 

I et Jysk-interview fortæller Lars Larsens søn om sin første tid som bestyrelsesformand

SEJS-SVEJBÆK Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg fra Sejs-Svejbæk, blev i sommer bestyrelsesformand for Lars Larsen Group.

I et interview på Jysk-hjemmesiden gojysk.com fortæller han nu om, at han glæder sig til at føre Jysk og de øvrige selskaber i gruppen videre - i en stærk familieejet virksomhed.

Interviewet er lavet af Jysks kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen, og Jacob Brunsborg siger blandt andet, at virksomheden altid har fyldt meget i hans liv.

- Jysk betyder næsten det samme for mig, som det gjorde for min far. Jeg er jo vokset op med Jysk, og vi har altid snakket om Jysk, når vi var sammen i familien. Samtidig er Jysk hele grundlaget for Lars Larsen Group, som gør det muligt at investere i andre selskaber, siger Jacob Brunsborg.

Han ser frem til nu at være den, der står i første række fra familien.

- Det er på en sørgelig baggrund, at jeg nu er blevet formand, og det er sket alt for tidligt. Til gengæld har det længe været planen, at jeg skulle overtage posten som bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, og det er vigtigt for mig, at de stærke værdier i Jysk lever videre, og at det fortsat er tydeligt for alle, at Jysk er en familieejet virksomhed, siger Jacob Brunsborg.

Kursen forbliver den samme
Han lægger ikke op til, at der skal ske revolutioner.

- Der er ikke meget, der ændrer sig i forhold til, hvordan Jysk og de øvrige virksomheder har været drevet i de sidste fem år. I den periode har jeg truffet alle de vigtige beslutninger sammen med min far, og derfor har jeg også været en del af de strategiske tiltag, der er gennemført. Derfor skal der heller ikke udstikkes en ny kurs, siger Jacob Brunsborg, der har stor tiltro til ledelsen i selskaberne i Lars Larsen Group.

- Min far var ikke bestyrelsesformand i traditionel forstand, og det bliver jeg heller ikke. For mig er det vigtigt at lytte til ledelsen af de enkelte selskaber og bruge deres ekspertise og viden. Det er sådan vi altid har gjort det, og sådan bliver det også fremover. Det sværeste for mig bliver, at jeg nu ikke længere har min far som sparringspartner, når de store beslutninger skal træffes, siger Jacob Brunsborg til gojysk.com.

Stoppede for 12 år siden
Han arbejdede selv i Jysk indtil 2007. Siden har han koncentreret sig om sit bestyrelsesarbejde i virksomhederne i Lars Larsen Group. En beslutning han er glad for i dag.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg stoppede i driften for 12 år siden. Det har givet mig muligheden for at se på Jysk og de øvrige virksomheder i Lars Larsen Group mere overordnet, og det er en stor fordel med den rolle, jeg træder ind i nu. Jeg glæder mig utrolig meget til at bidrage som bestyrelsesformand, siger Jacob Brunsborg.

Fremtiden bliver med fortsat fokus på udvikling.

- Jeg kan forsikre alle om, at familien fortsat vil investere i virksomheden, og at det fortsat vil være smidigt at tage de store beslutninger for virksomheden, fordi vi ikke har aktionærer eller andre, vi skal spørge om lov. Derfor glæder jeg mig også meget til mange år i spidsen for Lars Larsen Group, siger Jacob Brunsborg i interviewet.