Bjerringbro-Silkeborg giver tre-årig kontrakt til talent

Peter A. Sørensen 

Ligaklubben opruster ved at give kontrakter til tre af klubbens egne talenter

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg har et godt øje til det 18-årige stregtalent Sasser Valde Sonn. Han er kommet på en tre-årig kontrakt, der gælder for denne sæson og de to næste.

Derudover er Sebastian Lindhardt Skøtt og Jeppe Gade, der også til daglig har deres gang på U19-holdet, kommet på ungdomskontrakter.

Sasser Valde Sonn har netop været til samling med U20-landsholdet.

- Jeg er utrolig opsat på at få et mere udfordrende håndboldmiljø omkring mig, og jeg har set, hvor godt hele klubbens setup er skruet sammen. Jeg føler, at jeg vil kunne udvikle mig på alle parametre i det setup, siger stregspilleren, som oprindeligt kommer fra Slagelse, men senest har spillet i HC Midtjylland.

Sasser Valde Sonn har en imponerende fysik af sin alder, og han har allerede imponeret ved BSHernes ligatræning.

- Jeg kommer til som utrolig ung og ved, at alle spillere på ligaholdet har en bedre fysik, men også bedre tekniske færdigheder, og det glæder jeg mig til at blive udfordret på. I de kommende sæsoner for Bjerringbro-Silkeborg gælder det for mig om, at jeg skal yde mit absolut bedste, og hvis det leder til kampe for mig, vil jeg være mere end tilfreds. Jeg har stor respekt for, at der garanteret er mere erfarne mænd på min position, og her håber jeg blot, at jeg kan lære fra dem, siger stregspilleren.

Sebastian Lindhardt Skøtt var ligesom Sasser Valde Sonn med U19-landsholdet til VM i august, hvor han desværre sprang det forreste korsbånd i semifinalen.

- Min aftale har gjort det muligt at fokusere 100 procent på genoptræningen og blive kampklar så hurtigt som muligt. Derudover er det jo et kæmpe skulderklap, at en klub som BSH vælger at tegne en kontrakt med mig taget min skadessituation in mente, siger 19-årige Sebastian Lindhardt Skøtt om sin aftale med Bjerringbro-Silkeborg.

Jeppe Gade er indfødt Bjerringbro-dreng.

- Jeg har altid spillet i Bjerringbro FH, og det har derfor altid været en stor drøm for mig at komme til at få en aftale med Bjerringbro-Silkeborg, da jeg gennem hele mit liv har fulgt med på sidelinjen og derfor også føler et personligt forhold til klubben, siger han, inden han slår fast:

- På kort sigt vil jeg gerne op og snuse til, hvad det vil sige at være ligaspiller samt få nogle gode træninger, hvor jeg kan blive udfordret. På længere sigt vil det være en drøm at komme til at blive en etableret spiller for BSH, siger den 19-årige playmaker.

Direktør i Bjerringbro-Silkeborg, Jesper Schou, mærker tre unge mennesker, der virkelig vil det.

- Det er en afgørende evne at have, hvis du skal blive en etableret ligaspiller, siger han.

- Vores mål er, at vi har to til fire spillere på ungdomskontrakt, og med det talent, som jeg ser i området, så er det absolut også en mulighed i de kommende år, siger Jesper Schou.