Stor forløsning for Bjerringbro-Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Et svækket BSH-mandskab kom tilbage på sporet med en flot sejr over GOG

HÅNDBOLD Efter to nederlag i træk rejste Bjerringbro-Silkeborg sig mandag aften, da GOG blev besejret med 32-29 foran 2036 tilskuere i Jysk Arena.

Hjemmeholdet mødte ellers svækket op til opgøret, hvor både Sebastian Skube og Mads Ø. Nielsen måtte se til fra bænken med mindre skader. Udfordringen på playmakerpositionen løste værterne dog fint, og det var især Nikolaj Øris, der viste sig som en ganske habil spilfordeler i duoens fravær.

Ingen af de to hold formåede at slå et hul i indledningen, og efter et kvarter var stillingen 7-7. Aktørerne på de to bænke kritiserede på skift Lars Hansen og Klaus Andersen, der passede fløjterne, men de tvivlsomme kendelser skabte ikke ubalance på måltavlen, hvor det tætte parløb fortsatte.

BSH havde momentum i flere omgange, men værterne missede gentagende muligheder for at komme foran med to. Det skyldtes især indskiftede Viktor Gisli Hallgrimsson, der diskede op med flotte redninger i GOG-målet, og i stedet måtte hjemmeholdet tage timeout ved stillingen 10-12. BSH fik dog hurtigt bragt balance i regnskabet, og efter de første 30 minutter var kampen stadig helt åben ved stillingen 14-15.

Kasper Larsen åbnede anden halvleg stærkt med en håndfuld redninger, og det udnyttede hjemmeholdet. Efter godt 40 minutters spil kunne Johan Hansen således sende BSH på 23-18.

Det forspring forsvarede BSH på fornem vis, og 10 minutter før tid tog GOG-træner Nicolej Krickau timeout ved stillingen 27-22. Meget tydede på, at værterne ville køre en sikker sejr i hus, men så fik gæsterne reduceret til 28-26.

Bjerringbro-Silkeborg rystede dog ikke på hånden i slutfasen og sikrede den forløsende sejr på 32-29. Det var første gang i denne sæson, at det lykkedes for at BSH at besejre en af de formodede medaljeaspiranter, og holdet avancerede samtidig til en øjeblikkelig fjerdeplads.