Klostre langs Gudenåen

SILKEBORG Mandag den 11. november holder middelalderarkæolog og lektor emeritus ved Afdeling for Middelalder- og Renæssancearkæologi, Aarhus Universitet, Hans Krongaard Kristensen, et foredrage om klostre langs Gudenåen på Museum Silkeborg.

Kristensen har gennem det meste af sit arbejdsliv beskæftiget sig med udforskningen af de middelalderlige klostre og deres historie både gennem udgravninger og arkivstudier. Dette arbejde har resulteret i en lang række publikationer om de danske middelalderklostre, et arbejde, der er fortsat ind i pensionsalderen. På de seneste har han blandt andet udgivet en monografi om Tvilum Kloster.

Foredraget vil tage udgangspunkt klostrene i Silkeborg kommune. Den mellemste del af området omkring Gudenåen var det sted i Danmark, hvor klostrene i middelalderen lå tættest. Tvilum Kloster hører med sin bevarede kirke og forskellige arkæologiske undersøgelser til de bedre kendte og vil spille en hovedrolle i foredraget.