Lars Larsens familie sender million-donation til udsatte børn

Søren Nielsen 

Lars Larsen havde selv psykisk sygdom tæt inde på livet som barn. Jysk-fond giver nu en donation på én millioner kroner til Børns Vilkår og et projekt, der skal sætte fokus på psykisk sygdom

SILKEBORG Lars Larsens familie fortæller i en pressemeddelelse, at stifterens Jysk-fond sender én million kroner af sted til Børns Vilkår og et nyt projekt, der skal støtte børn af forældre ramt af psykisk sygdom.

Samtidig er bestyrelsen for Lars Larsens Jysk Fond nu på plads.

Formand er advokat Jesper Aabenhus Rasmussen. Derudover træder Lars Larsens enke, Kris Brunsborg, ud af bestyrelsen for fonden, mens datteren Mette Brunsborg indtræder som nyt bestyrelsesmedlem. Ligeledes indtræder sønnen Jacob Brunsborg som ny næstformand.

I forbindelse med bestyrelsens sammensætning, og den første donation siden stifterens død, siger enken Kris Brunsborg:

- Jeg ser det som helt naturligt, at Mette nu overtager min plads i bestyrelsen, og jeg er glad for, at begge mine børn kan føre arbejdet med fonden videre. Samtidig ved jeg, at støtten til børn, der har psykisk sygdom tæt inde på livet, ville gøre Lars stolt. Han oplevede selv, hvad det betyder under sin egen barndom, siger Kris Brunsborg.

Børns Vilkår takker for donationen, der skal bruges til at sætte fokus på et område, hvor der i dag ikke er megen bevågenhed.

- Børn, som har forældre med psykisk sygdom, er ofte bekymrede og bange og føler sig meget alene med deres tanker, skam og afsavn. Vi ved, at det kan gå ud over deres skolegang og sociale liv, hvis ikke de får den rette hjælp. Vi er derfor meget taknemmelige for støtten som betyder, at Børns Vilkår kan oprette et korps af frivillige støttepersoner, der kan give individuel støtte til børn, der har forældre med psykisk sygdom, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, som fortæller, at indsatsen vil blive forankret i Børns Vilkårs nye afdeling i Aarhus.

Også Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, glæder sig over projektet:

- Jeg er glad for, at Lars Larsens Jysk Fond kan støtte et projekt, der både gør en konkret forskel for børn og unge, som har det svært, og samtidig er med til at skabe en positiv forandring, som gavner hele samfundet, siger Jacob Brunsborg.

Det ligger fast, at Lars Larsens Jysk Fond skal eje én procent af Lars Larsen Group, ligesom fonden får en stemmeandel på én procent, mens de resterende 99 procent af såvel ejerskab som stemmer kommer til at ligge hos familien.

- Det har hele tiden været afgørende, at Lars Larsen Group inklusiv Jysk skal fortsætte som en stærk, familieejet virksomhed. Samtidig er jeg glad for, at vi nu har første eksempel på, at fonden kan gøre en positiv forskel ved at støtte et vigtigt projekt, siger Jacob Brunsborg.