18-årig bed betjente og råbte: »Er I bøsserøve?«

Mette Andersen 

Aggressiv mand fra Silkeborg anholdt på Nygade i nat. En tur i detentionen fik ham ikke til at falde ned. Tværtimod

SILKEBORG En 18-årig mand fra Silkeborg kunne under en bytur natten til søndag slet ikke styre sit temperament.

Han blev klokken 03 anholdt på Nygade, da han blandede sig i en politisag. Mens et par betjente sad i deres patruljevogn og talte med en mand, flåede den 18-årige bagdøren op og råbte nedladende ord til betjentene. »Er I bøsserøve?«, lød det blandt andet fra den 18-årige, som ifølge vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen, i det hele taget opførte sig meget aggressivt.

Den iltre unge mand blev taget med på politistationen i Silkeborg og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men det fik ham ikke på bedre tanker. Tværtimod. For da betjentene godt halvanden time senere ville løslade ham, gik han amok og bed den ene betjent i låret og den anden i hånden.

Dermed tog sagen en alvorlig drejning, for den 18-årige blev ikke bare sat i detentionen igen. Han blev også sigtet efter Straffeloven for vold mod tjenestemand.