Ny brand i hårdt prøvet boligområde

Mette Andersen 

Natten til søndag måtte brandfolk igen rykke ud for at slukke påsat brand ved affaldscontainer - denne gang på Resedavej

SILKEBORG Natten til søndag var den gal igen i boligkvarteret ved Resedavej og Lupinvej i Silkeborg, hvor Midtjysk Brand og Redning endnu engang måtte rykke ud for at slukke en påsat brand i en affaldscontainer.

Denne gang var der ifølge politiet sat ild til en bunke aviser og papir mellem to affaldscontainere ud for Resedavej nummer 19. Ifølge avisens oplysninger havde gerningsmanden eller -mændene desuden forsøgt at antænde indholdet af en anden container ud for Resedavej 63, men her blev ilden i noget pap trampet ned af forbipasserende, inden den bredte sig yderligere. Alarmen lød klokken 01.47, og brandfolkene kender efterhånden turen. Branden er den 24. af en stribe påsatte brande i kvarteret siden 6. oktober.

Den første af de påsatte brande kom i kølvandet på, at Stram Kurs-politikeren Rasmus Pauldan havde besøgt kvarteret og forsøgt at provokere beboere i området. Men eftersom det ikke er lykkedes politiet at få fat i gerningsmændene til de mange brande, ved man ikke, om de har nogen sammenhæng med den stærkt indvandrerkritiske politiker og politistifters besøg i Silkeborg at gøre.

Vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen, siger, at de mange påsatte brande i kvarteret bliver taget meget alvorligt, og at politiet blandt andet har ekstra patruljer til at køre rundt i området. Derudover kan han ikke komme ind på de særlige efterforskningsmæssige skridt, som politiet har taget for at få sat en stopper for ildspåsættelserne.