Norsk venstrefløj bliver i BSH

Peter A. Sørensen 

August Pedersen har succes i Bjerringbro-Silkeborg og får forlænget sin kontrakt

HåNDBOLD Den norske fløjspiller August Pedersen er også i Bjerringbro-Silkeborg i næste sæson.

Den unge fløjspiller har forlænget sin kontrakt med ligaklubben med yderligere et år.

- Jeg vil gerne fortsætte i klubben, fordi det er og skal være en toppklub i Danmark. Det bliver lavet et vældigt professionelt arbejde hver dag både af klubben og spillere samt trænere. Det er noget, jeg vil gerne være en del af, siger August Pedersen om kontraktforlængelsen.

Venstrefløjen var ikke udset til nogen større rolle i Bjerringbro-Silkeborg, da han kom til klubben i august 2018.

Han havde udsigt til at stå i skyggen af Stefan Hundstrup, men fløjkollegaen blev skadet, og siden har August Pedersen fået mere og mere spilletid. I efteråret har det udmøntet sig i flere glimrende kampe og en del mål.

- Jeg har lært en hel del om det at være en professionel håndboldspiller, og hvad som faktisk kræves for at spille på dette niveau, siger fløjspilleren, der ser frem til den kommende tid, hvor der venter flere store opgaver. I weekenden spiller BSH EHF Cup-kamp i Schweiz.

August Pedersen lægger heller ikke skjul på, at ambitionerne er store i denne sæson.

- Vi har en spændende tid foran os med mange vigtige kampe. Målet er selvfølgelig at få succes i EHF Cuppen og Final-4. I den hjemlige liga må vi præstere bedre end, hvad vi har gjort indtil nu for at kunne nå vores mål.

- Mit personlige fokus ligger på at kunne udvikle mig som håndboldspiller og præstere ude på banen, siger August Pedersen.

Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen uddeler store roser til sin fløjspiller og glæder sig over August Pedersens positive udvikling.

- Han har stille og roligt udviklet sig fra at være et spændende talent til at udfylde en større og større rolle på vores hold. I forhold til afslutningerne fra fløjen spiller han også i denne sæson med en effektivitet, der er blandt de absolut bedste i håndboldligaen, siger BSH-træneren, der har givet August Pedersen større og større ansvar.

- Selvom August ikke er en af de største fløjspillere i ligaen, er han en af de stærkeste. Med sin gode fysik, hurtighed og fandenivoldskhed er han en vigtig spiller i vores kontra- og returspil, og han er også en solid forsvarsspiller, siger Bredsdorff.