BSH tog det første stik i Schweiz

Michael Helligsø 

Med en stærk udesejr mod Pfadi Winthertur har BSH kurs mod gruppespillet i EHF Cuppen

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg tog søndag et stort skridt mod gruppespillet i EHF Cuppen.

Sæsonens første europæiske opgave blev nemlig løst til fulde, da holdet på udebane vandt med 36-33 over schweiziske Pfadi Winterthur foran 1568 tilskuere.

Dermed har BSH-mandskabet givet sig selv fremragende kort på hånden før returkampen på søndag i Jysk Arena, hvor BSH med en samlet sejr spiller vil spille sig videre i turneringen.

Opgøret i Schweiz var ellers en tæt affære, og i starten af kampen så det ikke alt for lovende ud for udeholdet, der kom bagud både 6-3 og 9-6.

Men efterhånden fik de danske gæster bedre fat, og efter en solid føring på 12-15, var stillingen ved pausen 15-16 i BSH-favør.

I anden halvleg kom Pfadi Winterthur hurtigt foran med et enkelt mål, men derfra overtog BSH kommandoen og flere gange var Peter Bredsdorff-Larsens mandskab i front med tre mål.

Midt i halvlegen fik hjemmeholdet udlignet til 26-26, og derfra var det tæt helt indtil slutfasen, hvor det så ud til, at schweizerne ved stillingen 33-32 skulle snuppe sejren.

Men tre danske scoringer i træk sørgede i stedet for et glimrende resultat til BSH, der nød godt af otte scoringer fra både Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen.