Julens indtog på Museum Silkeborg

SILKEBORG På Museum Silkeborg på Hovedgården holder julestemningen sit indtog søndag 24. november kl. 16. Her synges julen ind, og mens mørket falder på, vil FDF-orkestret i faklernes skær spille for til en række julesange.

Når man på den måde er kommet lidt i julestemning, vil der være mulighed for at se de pyntede historiske juletræer i de gamle stuer på Hovedgården.

Det ældste træ skal forestille et pyntet træ fra 1848 - principielt det man synger om i »Højt fra træets grønne top«. Det næstældste er fra 1865. Desuden kan man se et klunkehjems-juletræ fra omkring 1900 og et juletræ fra et arbejderhjem omkring 1936.

Museets julegruppe har pyntet træerne og museet i det hele taget, og det er også gruppen som står for arrangementet.

De har desuden ladet sig inspirere af Shane Brox, der er udstillingsdesigner på efterårets store særudstilling »Eventyrdronningen«, og har pyntet caféen så kreativt, at Shane selv ikke kunne have gjort det bedre.

Efter sangen og musikken er der åbent i caféen, med kaffe og kage. Der er gratis adgang og alle er velkomne.