Tungt nederlag i bundbrag: SIF på vej mod 1. division

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tabte bundkampen mod Esbjerg og er helt isoleret i bunden af Superligaen

FODBOLD SIF skuffede med et smalt nederlag søndag eftermiddag, hvor bundkampen mod Esbjerg blev tabt med 1-2 foran 2876 tilskuere på Jysk Park.

SIFerne er dermed forsat sidst i Superligaen, og der er nu seks point op til Esbjerg, der er næstsidst i tabellen. Det bliver dermed uhyre svært at undgå nedrykning til 1. division, selvom sæsonen fortsat er lang.

Hjemmeholdet satte sig på begivenhederne fra første fløjt og dominerede hovedparten af første halvleg, selvom der var langt mellem de store muligheder. I defensiven startede Simon Jakobsen og Dennis Flinta side om side, og den rutinerede duo havde helt styr på Esbjerg-offensiven, som kun kom frem til sporadiske chancer.

SIF tog fortjent føringen efter en halv times spil, hvor Jeppe Okkels snød Esbjerg-defensiven med en lynhurtig vending. Efter et godt træk ned mod fremadstormende Jeppe Højbjerg spillede kantspilleren bolden på tværs til en helt fri Ronnie Schwartz, der let kunne sende værterne på 1-0.

Kort før pausen var hjemmeholdet tæt på at fordoble føringen, da Mads Emil Madsen blev sendt af sted i dybden. U21-landsholdsspilleren forsøgte efterfølgende at finde en medspiller centralt i feltet, men Jeppe Brinch fik en berøring på, og Esbjerg-stopperen var lige ved at score i eget net. Jeppe Højbleg diskede dog op med en flot refleksredning i målet, og gæsterne slap med skrækken.

Seks minutter inde i anden halvleg var Mads Emil Madsen igen på spil, da han fik bolden med ind på kanten af det lille felt, men en fin fodparade af Jeppe Højbjerg forhindrede igen SIF i at komme på 2-0.

I den efterfølgende periode kom gæsterne længere frem på banen, og i det 63. minut var det ganske tæt på udligning, da Mohammed Dauda hamrede bolden på ydersiden af stolpen efter et hjørnespark.

Varselsskuddet vækkede dog ikke SIFerne, og i det 67. minut blev det 1-1, da Daniel Anyembe fandt en helt fri Joni Kauko i SIF-feltet. Sidstnævnte fik både tid og plads og havde ingen problemer med at sende kuglen forbi Rafael Romo.

To minutter senere gik det igen galt for værterne, da Yuri Yakovenko bevægede sig på kanten af offside og fik frit løb mod SIF-målet. Her serverede han bolden for Mohammed Dauda, der sendte læderet det sidste stykke over linjen.

I det 79. minut var det lige ved og næsten for indskiftede Shkodran Maholli, der headede bolden direkte på overliggeren efter et hjørnespark. Tættere kom SIFerne dog ikke, og den vitale nøglekamp sluttede dermed 1-2.