Dorte hjalp livløs mand i fly: Nu håber hun at finde ham igen

Søren Nielsen 

Måske var det en silkeborgenser, der pludselig lå livløs i et fly fra København mod Oslo. Dorte Lanter fra Lolland hjalp ham med at få livet tilbage. Nu håber hun at høre fra ham

SILKEBORG Onsdag den 13. november klokken 9.15 sidder Dorte Lanter i et fly fra København mod Oslo.

To stolerækker længere fremme får hun øje på en mand, hvor den ene arm pludselig falder livsløs ned langs siden. Overkroppen falder forover mod sædet foran.

- Jeg kan med det samme se, at det er helt galt. Jeg og et par stykker andre går i gang med at yde førstehjælp og hjertemassage. Han er helt livløs, men det lykkedes os at få liv i ham igen, fortæller Dorte Lanter.

Tre kvarter senere lander de i Oslo. Det hele er meget forvirrende, men manden er i live.

Han bliver efter landingen hentet af tre ambulancer og en paramediciner. Han køres straks væk.

- Jeg når ikke at få talt med manden. Det hele var så forvirrende og gik stærkt, da vi kom ned fra luften. Jeg har tænkt på ham lige siden. Jeg vil gerne vide, hvordan det gik ham. Jeg behøver ikke tak, men jeg kunne godt tænke mig vished om, hvordan det gik ham efterfølgende, fortæller Dorte Lanter, der har efterlyst ham på en facebook-gruppe i Silkeborg.

Hun har nemlig en ide om, at han har tilknytning til Silkeborg-området.

- Sammen med en af de andre, der giver førstehjælp, kigger vi i tegnebogen, for at se, hvad han hedder. Der kan vi se, at han hedder Morten, og at kørekortet i sin tid er udstedt i Silkeborg. Det er en af de gamle kørekort, der kan foldes sammen, fortæller Dorthe Lanter, der mener, at efternavnet kan begynde med »D« og at han er 55 år.

Hun ved dermed ikke med sikkerhed, om han bor i Silkeborg-området.

- Han kan jo sagtens bo på Sjælland, eftersom han var med et fly fra Købenavn mod Oslo. Men måske nogen kan hjælpe med at finde frem til ham, tilføjer Dorthe Lanter.

Hun kan træffes på telefon: 20452004 eller 54865534