Mød Midtjyllands Avis på Torvet

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Avisen giver kaffen og glæder sig til at møde læserne

SILKEBORG Black friday har udviklet sig til en af de store handelsdage med masser af mennesker i Silkeborgs gågadenet.

Derfor er black friday også oplagt, når nu dit lokale mediehus vil ud og møde læserne.

Konkret sker det fredag mellem klokken 11 og klokken 14, hvor mediehuset har en stand ved Det Gamle Rådhus på Torvet.

- Vi er i kontakt med 9000 abonnenter og 25.000 læsere dagligt. Samtidig har vi jævnligt arrangementer i bladhuset på Papirfabrikken. Alligevel hører vi, at vores abonnenter gerne vil se os mere i bybilledet. Det tager vi som et skulderklap og en anerkendelse, og på fredag gør vi så noget ved det, siger Helena Grønhøj, der er relationschef i Mediehusene Midtjylland, den lokale aviskoncern bag Midtjyllands Avis og søsteravisen Herning Folkeblad.

Nærkontakten er vigtig
Standen, der bliver bemandet med rela- tionschefen selv, chefredaktør Hans Krabbe og nyhedsredaktør Brian Holst, giver altså folk i Silkeborg-området mulighed for at få ansigt på den lokale avis og måske komme med ideer til, hvad vi skal skrive om.

- Målet med at møde læserne på gaden er at gøre opmærksom på mediehuset og avisens rolle i det samfund, vi gennem mere end 160 år er blevet svejset så stærkt sammen med. I en tid med falske nyheder og konstante »breakin’ news« er det vores oplevelse, at det bliver vigtigere og vigtigere for mennesker at få nyheder om, hvad der sker helt tæt på dem. Hvad der rører sig på deres vej, i deres bydel eller måske i deres lokalsamfund? Den slags nyheder er vi de bedste til at levere, siger chefredaktør Hans Krabbe.

Midtjyllands Avis’ har en kærlig, konstruktiv, men også kritisk tilgang til dækningen af lokalstoffet.

Aktuelt kom det for nylig til udtryk i en otte uger lang kampagne, hvor vi satte fokus på klimaet.

Lokalt forankret medie
I disse uger fortsætter vi vores rundtur til lokalsamfundene rundt om Silkeborg. Det er et andet eksempel på unik, lokal produceret journalistik, som kun et lokalt forankret medie er i stand til at lave.

- Det er vigtigt for os at tale med og lytte til folk i Silkeborg kommune, så vi kan fortælle nyt og formidle meninger og holdninger. Som institution har vi et ansvar og en rolle at spille i Silkeborg-området, og vi går hver dag på arbejde for at gøre Silkeborg og omegn til et bedre sted at bo. Det kan vi blandt andet gøre ved at møde læserne, hvor de er, konstaterer chefredaktøren.

Fredag står han sammen med kollegerne klar med kaffen og en snak om, hvorfor det er vigtigt med et lokalt medie, og hvad borgerne kan bruge det til.