Borgmester tænder lyset i juleby

GJERN På søndag den 1, december indfinder julestemningen sig for alvor i Gjern, når julebyen i den gamle rådhushave ved siden af Spar-købmanden bliver tændt.

Julebyen består blandt andet af en række miniature-huse i træ - alle med lys i. Nogle af dem forestiller huse fra Gjern - andre er fantasihuse.

Gjern Borgerforening står for julebyen, og formanden Kuno Nørskov oplyser, at byen i år er udvidet med nye figurer, og at flere af de gamle miniature-huse er blevet restaureret.

Ved søndagens arrangement vil lyset i julebyen blive tændt af borgmester Steen Vindum klokken 16.30. Forinden vil der være underholdning med den lokale sangerinde Isse Sandorf Jacobsen, og julemanden kommer forbi med godter til børnene. Der vil desuden være salg af æbleskiver, gløgg, saftevand og kakao.

Under besøget i Gjern vil borgmesteren også afsløre vinderen af Gjern Flaget 2020.

Hvert år til sankthans kan børn og voksne i Gjern tegne et flag, som viser deres by. Vinderflaget kommer op at hænge i en lygtepæl midt i byen til foråret og indtil undgangen af november.

Gjern Borgerforening har hidtil været medarrangør af den årlige byfest, Sankthans-byfesten. Men sådan bliver det ikke fremover.

Kuno Nørskov oplyser, at borgerforeningen har ønsket at fokusere på sine andre projekter og arrangementer - herunder Gjern Juleby - og derfor har overladt sin del af ansvaret for festlighederne til Gjern Idrætsforening. mette