Topdirektør i Silkeborg skifter til regionen

Søren Nielsen 

SILKEBORG Direktør Anders Kjærulff stopper i Silkeborg til fordel for en stilling som koncerndirektør i Region Midtjylland.

Det er regionsrådet, som har godkendt valget af Anders Kjærulff. Han tiltræder fra 1. januar 2020, oplyser Region Midtjylland.

- Anders Kjærulff har erfaring med at drive store og komplekse velfærdsområder. Han er ambitiøs og klar på sine mål og samtidig en god netværker med en lyttende og involverende ledelsesstil. Det mix er afgørende, når man skal lede store forandringsprocesser, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Anders Kjærulff er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet, 59 år og bor i Herning.

Hans arbejdsliv startede som AC-fuldmægtig i Herning og Aarhus Kommuner.

Den første lederstilling fik han som sekretariatsleder i Hadsten Kommune i 1989. Siden har der stået ledelse på dagens program, primært inden for social-, sundheds- og kulturområdet.

Han kom til Silkeborg Kommune som direktør i 2016 efter 7 år som direktør i Holstebro Kommune.

I Silkeborg Kommune er han i dag medlem af direktionen og har det overordnede ansvar for sundheds- og ældreområdet, psykiatri-, handikap- og socialområdet samt beskæftigelsesområdet.

- Jeg kender Region Midtjylland som en højt kvalificeret organisation og ser meget frem til jobbet som koncerndirektør. Det vil være nyt for mig at arbejde i en region, men jeg har gennem de seneste cirka 10 år arbejdet i tæt samspil med regionen på sundhedsområdet. Disse relationer og den indsigt vil være et godt fundament, siger Anders Kjærulff.

Stillingen som koncerndirektør i Region Midtjylland blev ledig, da Christian Boel tidligere på året blev ansat som regionsdirektør i Region Nordjylland.

I Region Midtjylland får Anders Kjærulff det overordnede ansvar for Psykiatri og Social, Regional Udvikling, Præhospitalet, Indkøb & Medicoteknik, Koncern Kvalitet, Koncernøkonomi, Koncern HR og større byggerier.