To røde kort: BSH sejrede i intenst lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg besejrede Skanderborg og kravlede op i top-4

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg spillede sig op på fjerdepladsen lørdag eftermiddag, hvor naboerne fra Skanderborg Håndbold blev besejret med 31-25 foran 1962 tilskuere i Jysk Arena.

Sejren bringer BSH op på 16 point efter 13 runder. Samme antal har Sønderjyske på femtepladsen, mens Skanderborg og Ribe-Esbjerg følger lige efter med 15 point.

Ligaen toppes af suveræne Aalborg, der har hentet 23 point, mens de nærmeste forfølgere fra TTH Holstebro og Skjern er noteret for 17 point.

Værterne fik en skæv start på lørdagens lokalopgør, hvor Sebastian Skube spillede en uheldig hovedrolle. På få minutter smed playmakeren bolden væk, inden han missede holdets første afslutning, og til sidst rundede han den sløje periode af med en udvisning. BSH fik dog hurtigt vendt 0-2 til 3-2, og hjemmeholdets føringsmål stod den slovenske strateg for.

Skanderborg-defensiven havde problemer med at styre velspillende Nikolaj Øris, og midtvejs i første halvleg måtte gæsterne ty til ulovlige midler for at stoppe BSH-profilen. Matthias Smed kom alt for sent og tacklede landsholdsspilleren i ansigtet, hvilket kampens dommerpar korrekt takserede til et rødt kort.

Skanderborg blev dog ved med at bide fra sig og blev godt hjulpet på vej af Kristoffer Laursen i målet. Med tiden fik BSH dog skudt hul på keeperen, og værterne fik flere muligheder for at bringe sig foran med tre mål. Det lykkedes til sidst, da anfører Michael V. Knudsen sikrede en pauseføring på 15-12.

I anden halvlegs første angreb sørgede Nikolaj Markussen for en firemålsføring, men forspringet blev formøblet, og efter godt 38 minutters spil udlignede gæsterne Skanderborg til 18-18.

Med tre scoringer på stribe trak Bjerringbro-Silkeborg dog fra igen, og situationen blev endnu mere gunstig for hjemmeholdet, da Mads Hansen og Martin Gjeding igen måtte finde det røde kort frem. Det skete, da Kristian Bonefeld fik sin anden og tredje udvisning med bare to minutters mellemrum.

I værternes mål leverede indskiftede Aljosa Rezar et solidt indhop, og det var stærkt medvirkende til, at slutfasen var blottet for spænding. BSH endte med at vinde kampen med 31-25.