Med Læserklubben til Hollands kanaler og tulipaner

Lone Henningsen 

Blomstertur til smukke Holland med besøg i både Keukenhof, Amsterdam og Giethorn. Læserklubben tager på blomstertur 2.-6. april

Tænker man Holland, tænker man blomster, blomster og atter blomster i alskens farver og konstellationer. Herefter kommer der lidt kanaler ind i tankerækken, vindmøller samt flotte dekorerede træsko og et temmelig uforståeligt sprog.

Det hele og lidt mere skal vi opleve i foråret, når de hollandske marker fyldes i et sandt farveorgie med tulipanen som den knejsende dronning. Keukenhof, den verdenskendte blomsterpark er uovertruffen. Men også særprægede landskaber, grønne skove, indre søer og velbevarede historiske byer med hyggelig markedsstemning præger billedet.

Amsterdam - mangfoldighedens hovedstad med flodbåde, spændende kanalrundfarter, middelalderarkitektur, enestående museer og hyggelige caféer.

Rembrandt og Van Goghs fædreland oser af charme, hygge og kulturelle seværdigheder. Og så ligger det ikke frygtelig langt fra Danmark.

Bor i smukke omgivelser
Med Ans Rejser som teknisk arrangør kører bussen fra Silkeborg, Ikast og Herning torsdag 2. april fra morgenstunden af. Morgenkaffe og brød serveres i bussen undervejs. Med passende pauser når vi frem til vores hotel i det centrale Holland i tide til aftensmaden.

Vi skal bo på Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman 4****, der er hyggeligt beliggende i et skovområde i centrum af Holland ved Amersfoort. Det firestjernede hotel består af tre smukke og monumentale sydlige Veluwe gårde med et karakteristisk udseende. Herfra kan man gå på nogle flotte vandreture eller cykelture gennem Hoevelakens smukke omgivelser.

Se mere på www.hoteldeklepperman.nl.

Et kæmpe blomsterorgie
Fredag står vi tidligt op for at besøge Hollands største blomsterauktion, der ligger i Aalsmeer. Det er ret imponerende at se omsætningen af millioner af løg, blomster og selve transporten, som foregår i tusindvis af lastbiler, der bringer et blomstrende Holland ud i Europa.

Efter besøget på blomsterauktionen kører vi til fantastiske Keukenhof Blomsterpark, der med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er verdens største blomsterpark. Det er ganske overvældende for både øje og sind at vandre rundt i den farverige blomsterpragt, hvor fantasien har fået frit slag både ud og inde.

De mange haver og fire pavilloner fremviser en enestående samling af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomster. Uanset om man er blomsterentusiast eller blot nærer almindelig kærlighed til den smukke natur, er én ting sikkert - et besøg i Keukenhof Blomsterpark er uforglemmelig.

Cyklernes by
Med kun én times kørsel til Amsterdam er denne udflugt et must på rejsen til Holland. Amsterdam er kendt som cyklernes by, og med sine over 1000 broer er byen også broernes by. Byen er adskilt i 70 øer af de mange kanaler, og på trods af denne lighed med Venedig er Amsterdam en helt anden oplevelse. Her er utrolig stor charme og alsidighed både i bygninger og i lokalbefolkning.

På byrundturen kommer vi forbi nogle af byens mest kendte seværdigheder som for eksempel Riiksmuseet samt Rembrandt og Van Gogh Museerne. Der er også mulighed for at komme på en sejltur rundt i de smukke kanaler, hvor vi kan se den smukke gamle by fra søsiden.

Der vil også være tid på egen hånd. Hvis du har interessen, så huser Amsterdam rigtig mange fantastiske musser, hvoraf mange er nybyggede eller restaurerede indenfor de seneste 15-20 år.

Søndag sætter vi kursen nordpå til den charmerende by, Giethoorn, der også går under navnet »Hollands Venedig«. Her kan du nyde den imponerende natur og billedskønne omgivelser - måske med en idyllisk rundfart på kanalerne.

På vejen tilbage til hotellet besøger vi det flotte parkanlæg omkring Paleis Het Loo (det kongelige palæ) ved byen, Apeldoorn.

Mandag efter morgenmaden pakker vi sammen og kører stille og roligt tilbage til Midtjylland.

Prisen for denne blomstrende forårtur er for avisens læsere 4150 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 1350 kroner.

Prisen inkluderer:

Kørsel i firestjernet komfortbus

Morgenkaffe/te og morgenbrød

Dansk rejseleder hele vejen

Fire nætter på firestjernet hotel med halvpension

Udflugtsprogram

Entré til Keukenhof

Entré til blomsterauktionen

Entré til det kongelige parkanlæg