Voel-talent skød BSH i sænk

Mathias Hove Andersen 

BSH tabte på hjemmebane til Århus Håndbold. Voel-drengen Emil Jessen spillede en brandkamp for gæsterne

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg skuffede fælt onsdag aften, hvor Peter Bredsdorff-Larsens mandskab tabte med 29-32 til Århus Håndbold foran 2142 tilskuere i Jysk Arena.

Efter det uventede nederlag indtager BSH femtepladsen, og holdet er nu tre point efter TTH Holstebro og Skjern, der indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen. Der er yderligere seks point op til suveræne Aalborg, der topper tabellen.

BSH og Århus scorede flittigt i opgørets indledning, der var kendetegnet af højt tempo og mangelfulde målmandspræstationer. Ingen af keeperne formåede at melde sig ind, men Aljosa Rezar havde en enkelt god periode med tre redninger, som BSH udnyttede ved at bringe sig foran med 10-7 efter et kvarters spil.

Det fik gæsterne til at reagere, og Århus-træner Erik Veje Rasmussen smed det grønne kort. Timeouten virkede efter hensigten for aarhusianerne, der scorede fire gange på stribe og tog føringen ved stillingen 10-11.

BSHerne brændte pludselig alt for meget, men favoritterne genfandt dog hurtigt melodien i offensiven anført af en veloplagt Sebastian Skube. Efter de første 30 minutter var hjemmeholdet således i front med 19-16, og her var Johan Hansen topscorer med seks fuldtræffere, mens Mads Kjeldgaard Andersen havde scoret fem gange.

Hjemmeholdet virkede i kontrol fra anden halvlegs start, hvor føringen blev udbygget til fire mål. Men igen opstod der problemer med at score på Christoffer Bonde i Århus-målet, og forspringet blev barberet ned til 20-19.

I den modsatte ende var der langt mellem redningerne fra indskiftede Kasper Larsen, og efter 43 minutters spil kunne Emil Jessen, der er et produkt af Silkeborg-Voels talentudvikling, udligne til 22-22 med sin fjerde scoring.

Umiddelbart efter kom BSH bagud, og overraskelsen lurede for alvor i Jysk Arena, da gæsterne fik slået et hul på tre mål med 10 minutter tilbage på uret.

Tre minutter før tid lynede Emil Jessen for niende gang. Voel-drengen nåede også op på 10 scoringer og kunne juble sammen med resten af Århus-holdet, da slutsignalet lød ved stillingen 29-32.