17-årig sigtet for brande på Lupinvej

SILKEBORG I forbindelse med en ransagningsaktion fredag morgen er en 17-årig mand fra Silkeborg anholdt og sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse i kvarteret Lupinvej og Resedavej i Silkeborg.

Boligkvarteret Lupinvej og Resedavej har den seneste tid været plaget af påsatte brande primært i papir- og affaldscontainere. I perioden fra den 6. oktober 2019 til den 10. november 2019 har der været 25 tilfælde af påsatte brande.

I den forbindelse har Midt- og Vestjyllands Politi i samme periode foretaget en omfattende efterforskning, der har resulteret i en samlet aktion i dag fredag den 6. december 2019 kl. 07.00, hvor der er foretaget ransagninger på ti forskellige adresser i Silkeborg med henblik på sikring af beviser.

Der er under aktionen anholdt en 17-årig mand fra Silkeborg, der sigtes for brandstiftelse i de nævnte forhold.

Pågældende bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg senere i dag med anmodning om varetægtsfængsling.