Kæmpe triumf: BSH i Final4 efter fornem fight

Michael Helligsø 

Bjerringbro-Silkeborg slog Skjern i en fremragende kulisse i Jysk Arena

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er klar til at spille om pokaltitlen til foråret.

Det blev onsdag aften en kendsgerning, da klubben på hjemmebane slog Skjern med 32-28 i pokalturneringens Final4, hvor Skanderborg, GOG og TTH Holstebro bliver de øvrige hold.

2094 veloplagte tilskuere sørgede for en fremragende kulisse, og på banen leverede BSH-mandskabet også i den grad varen efter en fornem fight.

Allerede fra første minut var der fuld tænding på hos begge mandskaber. Efter en intens indledning med mange afbrændere i begge ender fik Skjern overhånden, og midt i halvlegen var gæsterne i front ved 5-7.

Efterhånden fik BSH skudt hul på den islandske keeper Björgvin Gustavsson, og efter knap 24 minutters spil kom værterne i front med 10-9 kort i undertal.

Men resten af halvlegen fortsatte det tætte parløb, og i flere tilfælde var dommerparret Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard bestemt ikke venligt stillede over for BSH.

De to dommere fik derfor også en hård medfart af publikum, da de forlod banen ved pausen, hvor stillingen var 13-13.

Med tre hurtige mål så det ud til, at kampen var ved at tippe værternes vej i starten af anden halvleg. Men fem Skjern-scoringer i træk vendte igen kampen på hovedet, og heller ikke i denne fase var dommerne populære i Jysk Arena.

BSH lod sig dog ikke slå ud, og med 14 minutter igen gjorde en blændende Nikolaj Markussen det til 23-23.

Kasper Larsen begyndte at tage fra i målet, og med seks minutter igen var hjemmeholdet pludselig i front med 27-24.

Derfra havde Skjern ikke noget modtræk, og til stående ovationer fra publikum blev 32-28-sejren kørt hjem i slutfasen.

Nikolaj Markussen sprudlede og scorede ni mål i opgøret, mens Skjern-fløjen Anders Eggert med 11 mål blev kampens topscorer.