Silkeborg-Voel får ny formand

Peter A. Sørensen 

Lars Buchreitz har forladt formandsposten på grund af jobskifte. Mogens Steffensen tager over

HÅNDBOLD Det professionelle aktieselskab bag Silkeborg-Voel KFUMs ligahold har fået ny formand. På tirsdagens generalforsamling blev Mogens Steffensen enstemmigt valgt som ny mand på posten.

Årsagen til formandsskiftet er, at den afgående formand Lars Buchreitz tiltræder en ny stilling som Director hos EnergiFyn Bredbånd i Odense. En stilling, som ikke kan kombineres med formandskabet i en topklub i dameligaen.

- Det er fantastisk at give posten godt videre til Mogens, som i den grad forstår vores fantastiske klub, leverer vores værdier, men også sætter fokus på den udviklingsdagsorden vi har, siger Lars Buchreitz, der forbliver i bestyrelsen, som menigt medlem.

Mogens Steffensen er medejer af Assessit Danmark, hvor han er partner med ansvar for udviklingen af organisations- og lederudvikling.

- Jeg tilgår opgaven med en vis ydmyghed, da Silkeborg-Voel KFUM er en klub, der igennem al den tid, jeg kan mindes, har overpræsteret i håndbolden. Et bysamfund med 1.573 indbyggere, som har leveret grundlaget for ligahåndbold i Silkeborg på både herre- og damesiden. Klubben har også altid leveret spillere til både drenge- og pigesiden til landshold i et antal, som jeg bare må tage hatten af for, siger den nye formand.

Skal løfte Silkeborg-Voel
Mogens Steffensen skal være med til at løfte Silkeborg-Voel KFUM til et højere niveau.

- Vi skal have sikret et forretningsgrundlag for udviklingen af kvindeligaholdet, der gør at vi kan tage medaljer hjem til Silkeborg på bæredygtig vis, for vi har 60 års håndboldtradition som fundament, siger den nye formand.

Lars Buchreitz fratræder efter otte år som formand i håndboldklubben. På de otte år er klubben gået fra at spille 1. division og have hjemmebane i Voel hallen med 200 tilskuere, til at være en fast bestanddel af håndboldligaen og spille i Jysk Arena.

- Vi har både været i slutspil og spillet europæisk håndbold.

- Samtidig har det været en spændende oplevelse med dannelse af eliteSilkeborg, oprettelsen af BSV U19, oprettelse af selskabet Silkeborg Voel KFUM A/S og ikke mindst skilsmissen fra BSV som de store omdrejningspunkter, siger Lars Buchreitz.

Han ser frem til nye udfordringer privat.

- Jeg har fået en meget spændende opgave på Fyn, hvor jeg bl.a. skal sikre EnergiFyns åbning af fibernettet. En mulighed, jeg ikke kunne sige nej til, men som også som naturlig konsekvens betyder, at Mogens overtager formandsposten, siger Lars Buchreitz