Den står på regn og rusk i årets første weekend

/ritzau/ 

Weekenden bliver blæsende med en del sol og regn og muligvis også en snert nattefrost.

KøBENHAVN Der vil i den første weekend i det nye år være gode muligheder for at blive luftet igennem ude i den friske natur.

Både fredag, lørdag og søndag vil luften være ganske mild med op til otte graders varme, og weekenden byder også på en del blæst, solskin og regnbyger.

Det siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fredag morgen er en koldfront med blæst, skyer og regn passeret landet. Men i løbet af formiddagen klarer det op fra nordvest, og det giver en del sol. Nordjylland kan måske få ganske meget solskin i løbet af dagen, siger hun.

Vinden bliver jævn til hård fra sydvest og nordvest. I Nordjylland muligvis op til kulingstyrke.

Natten til lørdag og søndag bliver også en blæsende omgang med frisk vind til kuling fra vest og nordvest og mellem 1 og 6 graders varme.

- Lørdag morgen vil være blæsende, skyet og våd med frisk vind til kuling fra vest og nordvest, siger Mette Wagner. Langs den jyske vestkyst kan der ventes ekstra kraftige vindstød.

- Nordsjælland kan også blive ramt af kraftige vindstød, men jeg tror ikke, at det bliver af stormstyrke, siger hun.

- I løbet af formiddagen klarer det stille og roligt op, og der kommer en del sol. Desuden aftager vinden om eftermiddagen, så det bliver en ganske fin dag.

Natten til søndag er der mulighed for en smule nattefrost med ned til to minusgrader i de områder, hvor det er mest klart.

Søndag bliver en grå omgang med regn mange steder og mellem 4 og 8 graders varme.

/ritzau/