Mattsson ser lys i mørket efter et år med skader

Michael Helligsø 

Sportsligt blev 2019 et frygteligt år for 20-årige Magnus Mattsson, der har kæmpet med to alvorlige skader. Men SIF-talentet er færdig med at ærgre sig og kigger nu fremad

FODBOLD Hvis der skal uddeles en pris for den mest uheldige fodboldspiller i 2019, må Magnus Mattsson være en oplagt kandidat.

Det 20-årige offensivtalent fra Silkeborg IF har ikke bare været ramt af én, men to langtidsskader på et kalenderår, der ellers begyndte lovende med en udtagelse til U20-landsholdet.

Men den vævre tekniker nåede kun at spille halvanden turneringskamp, før en alvorlig lyskenskade i marts satte ham ud af spillet i et halvt år, og netop som han gjorde klar til et længe ventet comeback, blev han så knockoutet af en korsbåndsskade.

Magnus Mattsson lægger ikke skjul på, at året rent personligt har været lige til glemmebogen.

- Jeg følte, at det gik rigtig fint i 2018. Jeg fik kæmpet mig ind på holdet og fik lov til at spille en masse, og så tænkte jeg, at 2019 skulle have et los i røven. Men så har jeg bare været plaget af skader, konstaterer Magnus Mattsson.

Særligt korsbåndsskaden i midten af september var meget svær at acceptere for talentet, der ellers som regel har meget let til smil.

- Mentalt var det virkelig noget, jeg skulle overvinde. Jeg havde allerede været så meget oppe i styrkelokalet og havde virkelig set frem til at komme ud på banen. Det gik godt, og så skete det her, siger han.

Lige inden han blev korsbåndsskadet, havde cheftræner Kent Nielsen spurgt Magnus Mattsson, om han følte sig til klar til at indgå i truppen mod OB 16. september.

Men han valgte at vente en uge ekstra for en sikkerheds skyld, og i stedet blev han samme dag korsbåndsskadet ved en eftermiddagstræning med U19-holdet.

På det tidspunkt følte han sig ellers flyvende.

- Jeg tænkte nærmest: Wow. Jeg følte mig næsten 10 procent bedre, end jeg var før. Jeg havde ikke spillet i så lang tid og tænkte, at den bare skulle have gas, når nu vi var i Superligaen. Det var uheldigt, at der skulle ske sådan noget fis, siger Magnus Mattsson.

Satser på næste sæson
Men skuffelsen er pakket langt væk nu, og i stedet prøver Magnus Mattsson på at kigge fremad. Forårssæsonen i Superligaen har han vinket farvel til, men om et halvt år forventer han at være helt klar.

- Jeg regner med, at jeg kan være en del af holdet i starten af næste sæson. Det er det, jeg går efter, siger han.

Til den tid vil offensivspilleren have misset halvanden sæsons fodbold, men Magnus Mattsson er opsat på at vende tilbage til det niveau, der gjorde ham til en af SIFs mest talentfulde spillere.

- Målsætningen er, at jeg skal blive pissegod igen. Der er ikke så meget andet. Jeg er så sulten efter så mange ting, og jeg vil gøre det godt, fordi jeg har været ude i så lang tid. Jeg føler, jeg har så meget at bevise, og jeg glæder mig bare sindssygt meget til, at jeg kan få lov til det, siger han.

De seneste måneder siden operationen har budt på masser af genoptræning.

- Hver dag skal jeg lave otte øvelser til knæet. Det er meget kedeligt og ensformigt, så de sidste tre måneder har virkelig været nederen. Det bliver de næste fire måneder nok også. Men man kan ikke lade være med at gøre det. Hvis man ikke gør der, sker der ting og sager med knæet, der helst ikke skal ske. Det er det, der motiverer mig, siger han.

Væk fra styrkelokalet
11. oktober blev han opereret, og snart må han begynde at bevæge sig mere og mere. Mellem jul og nytår var han for første gang ude at løbe lidt.

- I løbet af januar skal jeg lige så stille på banen, og så må jeg begynde at løbe lidt mere. Jeg kommer væk fra styrkelokalet, så jeg tror, at det bliver godt. Generelt set er jeg der, hvor jeg skal være. Der er ingen komplikationer, fortæller Magnus Mattsson.

I sommer blev han student fra handelsskolen, så det seneste halve år har han haft rigeligt med fritid.

- Når man ikke går i skole længere, er der ikke så mange ting at lave, og når man heller ikke spiller fodbold, kan det godt blive kedeligt, erkender SIF-spilleren.

Heldigvis for ham har han godt gang i sin anden store passion. Musikken. Magnus Mattsson producerer beats til amerikanske rapkunstere, og i modsætning til fodbolden har det seneste år været en succes på den front.

- 2019 har været bedre end 2018 rent musikmæssigt, griner han.