Håndboldens Dag i Gjessø

GJESSØ På lørdag den 11. januar spiller de danske håndboldherrer deres første kamp ved EM, og samme dag bliver Håndboldens Dag markeret rundt om i landet - blandt andet i Gjessø Hallen.

Formiddagen er arrangeret af DGI i samarbejde med lokale idrætsforeninger og er i Gjessø for børn fra 2 til 9 år og deres forældre.

I Gjessø står Charlotte Rønde Sørensen og Lene Stærdahl Heide bag arrangementet, der i løbet af halvanden time sætter fokus på håndbolden gennem forskellige lege, småspil og aktiviteter, så børnene kan få en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå til håndbold.

Uden for banen bliver der budt på gratis frugt, og man håber, at dagen på sigt kan være med til at bane vejen for flere håndboldhold i Gjessø. I dag har idrætsforeningen GUF kun mulighed for at tilbyde håndboldtræning for U13-piger og serie 3-damer.

- Derfor er fokus på Håndboldens Dag lagt på de 2- til 9-årige, så glæden ved håndbold kan komme under huden på børnene i en tidlig alder og dermed forhåbentlig skabe nye hold i fremtiden, lyder det fra initiativtagerne i Gjessø.