Foredrag om den fagre nye genetiske verden

GØDVAD Gødvad Folkeuniversitet inviterer tirsdag 14. juni kl. 19 til foredrag med professor ved Aarhus Universitet og medlem af Det Etiske Råd, Jacob Giehm Mikkelsen, om »Den fagre nye genetiske verden«. Foredraget holdes i auditoriet på Silkeborg Gymnasium.

Det bliver en rejse ind i vores fælles genetiske fremtid, hvor Jacob Giehm Mikkelsen deler sin begejstring og bekymring for den fagre nye verden.

I oplægget til fordraget fortæller han bl.a. at de første genredigerede babyer blev født i 2018, skabt ved brug af den revolutionerende nye genteknologi CRISPR.

Metoden gør det muligt at redigere ikke bare i menneskets arvemasse, men også i planter, dyr og sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Mulighederne for nye genetiske sygdomsbehandlinger er uanede, ligesom CRISPR kan bane vejen for udvikling af bæredygtige fødevarer, bekæmpelse af multiresistente bakterier og nye kontroversielle metoder til sygdomsbekæmpelse i den tredje verden.