Officielt: BSH henter stregspiller hjem fra Frankrig

Michael Helligsø 

Alexander Lynggaard har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2024

Officielt: BSH henter stregspiller hjem fra Frankrig

HåNDBOLD Som ventet henter Bjerringbro-Silkeborg til sommer stregspilleren Alexander Lynggaard hjem til dansk håndbold.

Den 29-årige Saint-Raphaël-spiller har skrevet under på en kontrakt frem til 2024 med BSH, hvor han skal afløse legenden Michael V. Knudsen.

- Jeg ser frem til at spille med i toppen af ligaen og være med helt fremme i alle turneringer både nationalt og internationalt. Jeg har også et stort ønske om at blive dansk mester, og jeg tror på, at Bjerringbro-Silkeborg igen kan komme øverst på skamlen, siger den knap to meter høje stregspiller.

Alexander Lynggaard, der har spillet 25 A-landskampe, glæder sig til at vende hjem til Danmark efter syv år i Sydfrankrig.

- Jeg vil gerne spille mig mere fast på landsholdet, og jeg håber på, at mine præstationer for klubben kan bringe mig tættere på dette. Derudover glæder min familie og jeg os meget til at starte et familieliv på dansk grund, siger han.

Han tænker ikke så meget over, at det netop er Michael V. Knudsen, han skal erstatte.

- Han har en lang historie i klubben og har været fantastisk for dem, og det håber jeg også, jeg kan være. Men jeg ønsker at skrive min egen historie i Bjerringbro-Silkeborg, fastslår han.

Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen fortæller, at det er umuligt at finde en direkte erstatning for Michael V. Knudsen.

- Han findes simpelthen ikke. Men i afdækningen af vores muligheder har vi haft fokus på, at afløseren har international erfaring og kan løse opgaver i både forsvar og angreb på et internationalt niveau, siger cheftræneren.

- Derudover har vi altid et ønske om at tilknytte spillere, der som personer passer ind i vores kultur og spillestil. Jeg er glad for at kunne sige, at Alexander Lynggaard på alle disse områder bliver en stor gevinst for Bjerringbro-Silkeborg, og jeg er sikker på, at Alexander vil kunne bidrage til at fastholde Bjerringbro-Silkeborg i toppen af dansk håndbold, siger Peter Bredsdorff-Larsen.