Læserklubben: Budapest forkæler og forfører

Lone Henningsen 

Herlige dage med mange oplevelser i og uden for den smukke hovedstad, Budapest, i dagene 14.-18. april. Den ungarskfødte rejseleder Georg Sas fra Snejbjerg er rejseleder

Delt i to af den lange flod Donau ligger Ungarns hovedstad smukt placeret. Buda på den ene side, domineret af bakker, bjerge og grønne områder. På den anden side ligger Pest, der er den pulserende bymidte med livlige butikker, caféer og pariserstemning.

Forbundet med syv broer danner de to bydele Budapest - en smuk, alsidig og oplevelsesrig by.

Netop broerne er en meget interessant del af byens historie, og hver af de syv har sin egen historie at fortælle. De er alle en smuk og karakteristisk del af bybilledet - ikke mindst, hvis man fra et af Budasidens udsigtspunkter nyder udsigten ned over Donau.

Budapest forkæler og forfører ung som ældre. Nyd en romantisk slentretur langs Donau, en tur gennem storhed og heltemod ved Andrássy-boulevarden og et festfyrværkeri i arkitektur såvel uden- som indendørs.

Rig på historie
Med en begivenhedsrig historie på bagen bryster byen sig af romerske ruiner, historiske monumenter, smukke palæer og pladser, der vidner om stedets storhedstid i sidste halvdel af det 18. århundrede.

Ungarneksperten/Silkebus er teknisk arrangør, og rejseleder er velkendte Georg Sas, som er bosat i Snejbjerg ved Herning, men kommer fra Ungarn. Vi har lagt op til en dejlig forårsrejse 14.-18. april, hvor foråret har fået godt fat i byen.

Vi flyver med Ryanair direkte fra Billund til Budapest tirsdag eftermiddag, hvorefter der er transfer til Hotel Benczur, der ligger tæt på metrostationen i ambassadekvarteret. Aftensmaden spiser vi på en lokal restaurant.

Besøg i parlamentet
Onsdag venter en dag fyldt med oplevelser i den smukke hovedstad. Vi besøger både Buda- og Pestsiden og kigger på seværdighederne her.

Vi skal blandt andet på Pestsiden besøge det ungarske parlament, der er en imponerende nygotisk bygning med utallige spir og tårne og en sirligt udsmykket facade.

På Budasiden møder vi den historiske kerne, hvor charmerende middelalderstemning vælder ind over os i det smukke kuperede terræn, og vi går på opdagelse både på Borghøjen og Gellertbjerget.

Madmæssigt får man meget for pengene i Budapest. Her er mange rigtig gode restauranter med overkommelige priser.

Har du lyst, kan du tage med rejselederen til en af byens fornemmeste restauranter Gundel. Under middagen kan man nyde Blå Salon Orkester, der er et dejligt supplement til maden. Middagen er med egenbetaling, men til fair priser.

Når man er på de kanter, vil det næsten være synd ikke at komme lidt uden for byen og se nogle af landets absolut skønneste steder, der ligger langs den blå Donau.

Udflugt til Donauknæet
Vi tager på en halvdagstur til Donauknæet, nord for Budapest, nyder de smukke udsigter og besøger Visegradborgen og kunstnerbyen Szentendre.

Aftenen har vi viet til et dinnercruise på Donau, hvor man kan nyde byen med lys på, samtidig med at vi spiser en god buffet.

Fantastisk kurby
Budapest er den eneste hovedstad i verden, der kan kalde sig en kurby, og den er et rent slaraffenland med kurbade.

Vandet kommer direkte fra de underjordiske varme kilder, der indeholder mange naturlige mineraler, som siges at have en helsebringende virkning på krop og sjæl. Det mest kendte, og et af de smukkeste, er Széchenyi Bad, der blev bygget i 1913. Selve bygningen, der huser flere saunaer, dampbade og massagebænke, tårner sig op som en gul mur rundt om de store pools og naturkilder.

Et af disse bade kan du for eksempel besøge fredag, hvor dagen er til fri disposition. Et besøg i den indendørs markedshal, der er Europas største, er også en mulighed. Her bugner det af friske råvarer, ost, krydderier og pølser, og du mærker virkelig den lokale atmosfære helt ind under huden.

Rejselederen har mange andre gode forslag.

Afskedsmiddagen holder vi i Restaurant Trofea, hvor vi kan nyde en overdådig buffet med vin, øl og champagne ad libitum.

Lørdag efter morgenmaden er der afgang til lufthavnen, hvorfra Ryanair flyver klokken 11.05 tilbage til Billund.

Prisen er
Prisen for denne herlige Budapesttur er for avisens abonnenter 4790 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg 850 kroner.

Inkluderet:

Dansk/ungarsk rejseleder hele vejen

Flyrejse Billund-Budapest t/r

Transfer lufthavn-hotel t/r

Fire nætter på centralt hotel med morgenmad

Tre gange aftensmad (den ene inklusive drikkevarer)

Udflugter ifølge program

Tilmelding til Læserklubben.