Læserklubben: Cruise til Oslo med Keld & Hilda

Lone Henningsen 

Oplev en festlig sejltur gennem Øresund og Oslo fjorden. Den berømte duo Keld & Hilda Heick underholder, maden er lækker, og du får også en sightseeingtur både i Oslo og i København. Tag med Læserklubben 26.-28. april

Vi skal gå hånd i hånd, hvis du ringer på fredag, så ka’ de lære det for, hvem ler først ved landsbyens gadekær? Dette spørgsmål, som er et sammensurium af nogle af duoen Heicks fantastiske sangtitler, får du måske svar på, når Læserklubben tager på et minikrydstogt til Oslo i april.

Der bydes på sand forkælelse fra ende til anden på denne tredagstur, hvor hovedformålet er at lade sig underholde og nyde de smukke udsigter, de to flotte nordiske hovedstæder samt den gode mad om bord på DFDS-færgen.

Busopsamling søndag 26. april i Herning, Ikast og Silkeborg mellem klokken 07.30 og 08.30. Skave Turistfart er teknisk arrangør og har medbragt kaffe og rundstykker, som vi spiser undervejs. Omkring middagstid holder vi ind ved Mosede Fort og spiser en god frokostsandwich, mens vi nyder udsigten over Køge Bugt.

Hej Holger
Klokken 15 border vi en af de store DFDS-færger og får anvist den valgte kahyt (indvendig kahyt er inkluderet i prisen - udvendig kan købes mod tillæg). Vi sejler klokken 16.30 og kan herefter nyde den smukke sejltur, råbe en hilsen til Holger Danske, når vi passerer Kronborg samt mange af de flotte huse på Strandvejen.

Senere mødes vi i restauranten til en middag, hvor det sangglade Heickpar giver intim koncert. I anden periode vil der være mulighed for dans.

Mandag serveres der morgenbuffet i restaurant 7 Seas, mens vi nyder den scenariske indsejling i Oslofjorden.

Morgenbuffetten består af mange forskellige hjemmelavede brød og rundstykker, pålæg, wienerbrød, røræg, pandekager, pølser, oste, yoghurt og frugt. Så der er stor mulighed for at få en god start på dagen.

Den grønne hovedstad
Klokken 09.45 er vi i havn og tager bussen på en byrundtur i selve Oslo, hvor vi kommer rundt til de mange kendte seværdigheder og bygninger. Vi ser blandt andet Vigelandsparken med de mange skulpturer, Holmekollen - en af landets mest besøgte turistattraktioner, rådhuset, Karl Johan gaden, kongeslottet og meget mere.

Oslo er en moderne og pulserende hovedstad. Takket være beliggenheden mellem fjorden og skovbeklædte bakker samt byens engagement i at bevare naturområder og nedbringe forureningen er Oslo blevet kåret som Europas grønne hovedstad.

Vi får tid på egen hånd i byen, inden vi klokken 16.30 atter går om bord på skibet.

Senere mødes vi i restaurant Blue Riband, hvor vi får serveret en dejlig to-retters middag, og også i aften er den første øl/vand/vin inkluderet. Efterfølgende er der kaffe i Columbus Baren, og atter får vi nogle dejlige sange fra Keld og Hilda.

Smørrebrød i Bjælkehuset
Tirsdag morgen er det indsejlingen gennem Øresund til Københavns havn, som vi kan betragte. Straks efter ankomsten skal vi på nye oplevelser i vores egen hovedstad. Vi kører en sightseeingtur her, og vores meget stedkendte rejseleder fortæller om både gamle og nye seværdigheder i København.

Der skyder hele tiden nye, fantastiske og specielle bygninger op, og har man ikke været rundt i hovedstaden i et par år, kan man i den grad se, at der er sket noget.

Vi spiser en sen frokost hos Restaurant Bjælkehuset i Valby, som er en del af den skønne, grønne Søndermark og har ligget på Valby Bakke siden 1915. Vores menu er to stykker pænt belagt smørrebrød og efterfølgende en kop kaffe.

Omkring klokken 16 forlader vi Valby og kører mod det midtjyske.

Forventet hjemkomst mellem klokken 20 og 21.

Det koster
Prisen for denne skønne og musikalske tur er 2995 for avisens abonnenter i dobbeltkahyt. Enekahytstillæg på 300 kroner.

Mulighed for andre kahytstyper ved betaling af tillæg.

Inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus

Turleder hele vejen

Morgenkaffe og rundstykker

Frokostsandwich

To nætter i indvendig kahyt

Aftenbuffet inklusive en drikkevare

Middag inklusive en drikkevare

To gange morgenbuffet

Frokost i Valby

Sightseeing i Oslo

Sightseeing i København