Opera, Domingo og malerkunst i Hamborg

Lone Henningsen 

Oplev Verdis opera Simon Boccanegra med Plácido Domingo samt besøg i Hamburger Kunsthalle 26.-27. marts

Dette er italiensk opera, når den når sine absolutte højder!

Mød to af vor tids største italienske musikpersonligheder på dagens operascene: operalegenden Plácido Domingo og den verdensberømte operadirigent Stefano Ranzini, når de mødes i Verdis mesterlige forestilling Simon Boccanegra.

Operaen Simon Boccanegra er ikke blandt Verdis mest spillede, skønt det nok netop er det værk, som han har haft sværest ved at slippe.

I hele 24 år efter premieren i Venedig i 1857 har Boccanegra været genstand for Verdis rettelser indtil 1881, hvor det reviderede værk med succes blev opført på Teatro alla Scala i Milano. Det er denne version vi skal nyde i Staatsoper Hamburg og endda med en af fagets allerstørste herrer som Boccanegra, nemlig Plácido Domingo.

Operaen er en sand thriller, der handler om magt, begær og passion i 1300-tallets Genova.

I musikalsk selskab
På hele turen har vi selskab af operasanger og rektor for Operaakademiet i København Anne Margrethe Dahl og »Brobyggeren med dirigentstokken«, Frans Rasmussen - kendt som dirigent og for sine musikprogrammer i tv.

Sammen vil de give os et verbalt kig bag kulisserne på operaen Simon Boccanegra. Med baggrund i deres mangeårige virke fortæller de også om operaens fantastiske og magiske verden generelt.

Fredag besøger vi den imponerende Hamburger Kunsthalle, hvor vi også spiser frokost.

Indkvartering og middag
Koncertrejsen er teknisk arrangør på denne tur, hvor bussen samler deltagere op i Herning, Ikast og Silkeborg torsdag morgen.

Undervejs i bussen vil der ud over servering af morgenkaffe, rundstykker og frokostsandwich blive fortalt om livet inden for operaens verden. Dahl og Rasmussen vil klæde os alle godt på til aftenens forestilling, og mon ikke vi alle får en del at vide om opera, som vi ikke vidste i forvejen?

Midt på eftermiddagen ankommer vi til det firestjernede Hamburg Mariott Hotel, hvor vi har tid, inden vi mødes i hotellets restaurant og bliver trakteret med en god middag.

Herfra går vi samlet de 350 meter til Staatsoper til forestillingen, der begynder klokken 19.

Europæisk malerkunst
Fredag efter morgenbuffeten begiver vi os til Kunsthalle, hvor vi skal opleve den imponerende permanente samling og særudstillingen.

Mere end 700 værker vises i den permanente udstilling, som primært har fokus på tyske og hollandske malere fra 1700-tallet, men også rummer værker af Edvard Munch og Paul Klee. Herudover er vi så heldige at kunne se den enestående særudstilling »Goya, Fragonard, Tiepolo«. Hamburger Kunsthalle dedikerer en omfattende udstilling til et kapitel af den mest epokegørende tid i europæiske kunsthistorie. Samtidig markerer præsentationen afslutningen af jubilæumsåret 2019 med omkring 100 værker fra de store nationale og internationale museer.

Vi mødes og spiser en fælles frokost i kunsthallens nye café, The Cube.

Så er der tid til at indsnuse mere af livet i Hamborgs gamle bydel på egen hånd, inden vi atter mødes på hotellet og kører mod Jylland senest klokken 16.

Prisen for denne tur er 3750 kroner per person.

Har du abonnement på avisen er prisen 3475 kroner.

Følgende er inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus

Turleder

Morgenkaffe/te og rundstykker

Frokostsandwich

Billetter (prisgruppe 2-4) i Staatsoper

Middag og overnatning på Mariott

Operaintroduktion

Entré til Hamburger Kunsthalle

Frokost i caféen