Hård skæbne: Silkeborg-Voel snublede i tæt lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne var længe foran mod Herning-Ikast, men fik intet med fra lokalopgøret i Ikast

HÅNDBOLD 931 tilskuere var på plads til onsdagens lokalopgør i Ikast, hvor Silkeborg-Voel var tæt på at tage point fra Herning-Ikast Hådnbold, som dog vandt lokalopgøret med 29-28 efter en medrivende slutfase.

Første halvleg var en meget jævnbyrdig affære, og ingen af de to mandskaber formåede at trække fra. Efter 22 minutters spil lykkedes det dog for gæsterne at slå et lille hul, da velspillende Filippa Idéhn diskede op med en af mange redninger. Efterfølgende fandt hun Hege Bakken Wahlquist, der scorede til 9-11 på et veltimet kontraløb.

Den svenske Voel-keeper var den helt store oplevelse i de første 30 minutter, hvor hun stod med en imponerende redningsprocent på 50. Selvom det blev til 11 redninger fra Filippa Idéhn, måtte gæsterne tage til takke med en smal pauseføring ved stillingen 12-13.

Den direkte årsag var, at Silkeborg-Voel lavede for mange fejl i offensiven, hvor især Helene Kindberg havde svært ved at ramme sit vanlige niveau. Andre spillere havde dog en anderledes opløftende aften på halgulvet i Ikast, hvor Jane Mejlvang eksempelvis leverede et flot indhop med tre scoringer til følge.

Efter syv minutters spil af anden halvleg øgede Louise Ellebæk gæsternes føring til 15-17, og selvom hjemmeholdet kortvarigt kom tilbage på omgangshøjde, måtte HIH-træner Mathias Madsen smide det grønne kort ved stillingen 20-22 et kvarter før tid.

Timeouten forhindrede ikke Voel-kvinderne i at bringe sig foran med tre mål, og i offensiven var det især Rikke Iversen og Louise Ellebæk, der viste vejen for gæsterne. Helene Kindberg fik også løftet sit spil, men pludselig vendte de offensive problemer tilbage, og fem minutter før tid var det hele lige ved stillingen 26-26.

Efterfølgende følte Voel-lejren sig bortdømt, da Rikke Iversen blev udvist i to minutter efter en infight med storesøster Sarah Iversen, og det udnyttede Herning-Ikast ved at tage føringen. Gæsterne fik udlignet til 28-28 ved Jane Schumacher, men til sidst begik Lea Hansen et unødvendigt straffekast, som Helene Fauske omsatte til scoring, og så vandt favoritterne opgøret med 29-28.

Det var HIH-profilens 14. scoring i opgøret, og hun blev fortjent kåret til kampens spiller i hallen.