Fotografen fortæller

KUNST Søndag er der omvisning i udstillingen »Human Art Cultural Dialogue« på Kunstcentret Silkeborg Bad. Den armenske fotograf, Tatev Mnatsakanyan, fortæller om sit projekt, som hun har arbejdet på i syv år. Hun har fokuseret på portrætter af ældre kunstnere og videnskabsfolk. Uanset hvilken kunstart, videnskab eller nation, de portrætterede kommer fra, har Mnatsakanyan forsøgt at fange refleksionen af deres tanker og bekymringer.

- Resultatet af mit fotoprojekt er en serie portrætter, som berører etiske områder af menneskelivet. Jeg prøvede ikke at skjule tegn på aldring som furer eller rynker, men fokuserede i stedet på dem i forsøget på at se sporene fra deres fortid. Nogle gange så jeg ensomhed, længsel, ufortalte hemmeligheder og smerte, glemte dramaer, frygt og endda uvishedens panik, fortæller Tatev Mnatsakanyan.

Portrætserien omfatter ældre kunstnere og videnskabsfolk fra 20 forskellige lande - blandt andet Armenien, Egypten, Polen, Norge og Danmark, Østrig og Schweiz. Der holdes fernisering på udstillingen på lørdag og den kan ses frem til 24. maj.