Lions sendte studerende på kursus

Kenneth Husum 

Over hundrede lærerstuderende har deltaget i kursus

SILKEBORG De to lokale klubber Lions Theodora og Lions Silkeborg har over tre dage i denne uge haft over hundrede 3. års studerende på læreruddannelsen i Silkeborg på kursus i, hvordan de kan hjælpe børn og unge, når de bliver udfordret af mobning, sociale medier og stoffer.

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Lions, og de tre kursusdage i Silkeborg finansieres af de to lokale Lions-klubber i samarbejde med de andre Lions-klubber i området og Lions Danmark.

Holdning og handling
Baggrunden for kurset »Holdning og handling« er, at mange unge føler et overvældende pres for at gøre det »rigtige« for at passe ind i det normale og mest populære. Sociale medier gør det muligt at sprede udtalelser og rygter med enorm hastighed og rækkevidde.

- For nogle kan konsekvenserne være brutale. Narkotika kan være en vej ud eller en del af gruppens adfærd. Mobning påvirker et stort antal unge mennesker, hvor alt for mange bliver skadet for livet. Derfor er det forsat meget vigtigt, at skolerne har fokus på at udvikle børn og unges sociale og emotionelle kompetencer, lyder det fra Lions-klubberne.

Danske Lions klubber startede med »Holdning og Handling« i 1988. Materialet er løbende blevet opdateret og aktualiseret og bruges i dag i mere end 90 lande og er oversat til 36 sprog.

I Danmark har ca. 6500 kursister på mere end 300 kurser lært at bruge undervisningsmaterialet. Det har fortrinsvis været skoleledere, lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere i den offentlige skole og i privatskoler, men også en del SSP-medarbejdere har deltaget.