Lars Larsen Group har kæmpe overskud

Peter A. Sørensen 

Larsen-selskab kommer ud med det største overskud nogensinde

FODBOLD Succesen fortsætter med uformindsket kraft hos Lars Larsen Group, der er en stribe virksomheder med Jysk som den klart største.

Resultatet før skat blev på 3,7 milliarder kroner for regnskabsåret 2018/19, og det er bedste nogensinde for Lars Larsen Group.

Omsætningen blev på 34,7 milliarder, mens resultatet før skat lød på 3,7 milliarder kroner, hvilket er 3,9 procent bedre end i regnskabsåret 2017/18.

- Det er et resultat, som vi i familien er meget tilfredse med, siger bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg, der er søn af afdøde Lars Larsen, og som bor i Sejs-Svejbæk.

Han glæder sig især over, at koncernen igen nyder godt af mange forskellige aktiviteter.

- Grundet meget store investeringer kom Jysk ud af regnskabsåret med et lidt mindre overskud end året før. Derfor er der ekstra god grund til at glæde sig over, at både vores investeringsaktiviteter og en række af de andre selskaber i gruppen har leveret så gode resultater, at det samlede resultat før skat vokser med knap 140 millioner kroner, siger Jacob Brunsborg.

Det er flere forskellige selskaber, der sammenlignet med året før har oplevet en markant fremgang i resultatet.

- Der er blandt andet grund til at fremhæve Actona Company, der har mere end fordoblet resultatet før skat fra 61 til 136 millioner kroner. Men også SengeSpecialisten er en meget positiv historie, fordi det er et selskab, som efter en række udfordrende år nu bidrager positivt til bundlinjen, siger Jacob Brunsborg.

Bestyrelsesformanden glæder sig over, at flere af de nye virksomheder i Lars Larsen Group oplever fremgang. Det gælder blandt andet Solid Leasing, der går fra et resultat i 2017/18 på 1,3 millioner kroner til et resultat for 2018/19 på 7,2 millioner kroner, ligesom havemøbelproducenten Scancoms mangeårige fokus på bæredygtighed nu for alvor begynder at bære frugt.

- Scancom har på mange måder været forud for sin tid. Blandt andet i form af virksomhedens fokus på miljø og brug af genanvendte og bæredygtige materialer. Netop øget fokus på bæredygtighed er jo noget af det mest markante, vi har set i 2019, og det kan også ses på resultatet for Scancom, som lander på 26 millioner kroner, siger Jacob Brunsborg.

Han fremhæver samtidig, at der på trods af rekordresultatet stadig er masser af potentiale i virksomhederne indenfor Lars Larsen Group.

- På trods af at indtjeningen endnu engang er historisk høj, er der stadig selskaber, der leverer negativt afkast. Derfor har vi i seneste regnskabsår gennemført betydelige investeringer i blandt andet Himmerland Golf & Spa Resort og Letz Sushi. På den baggrund forventer jeg også, at vi vil se forbedrede resultater allerede i indeværende regnskabsår, siger Jacob Brunsborg.