Jyske Bank skifter formand

Peter A. Sørensen og Jakob Munk Schmidt 

Sven Buhrkall træder tilbage efter 16 år på posten. Næstformand står klar i kulissen

SILKEBORG Jyske Bank skal have ny formand for bankens A/S-bestyrelse.

70-årige Sven Buhrkall har været formand for bestyrelsen siden 2004 og medlem af bankens bestyrelse gennem 22 år, men han har meddelt, at trækker sig fra bestyrelsen på den kommende generalforsamling den 24. marts.

Sven Buhrkall, der er fra Rødding og tidligere folketingsmedlem for Venstre fra 2001 til 2005, fortsætter i bankens repræsentantskab. Den afgående formand har siden 1998 haft selvstændig rådgivningsvirksomhed indenfor blandt andet økonomi, organisationsforhold, ledelse og logistik.

Jyske Banks bestyrelse forventer efter generalforsamlingen, at den nuværende næstformand Kurt Bligaard Pedersen bliver ny formand. Kurt Bligaard Pedersen er administrerende direktør i Gazprom Energy og har tidligere været koncerndirektør i Dong Energy. Derudover har han været medlem af bankens bestyrelse i seks år og næstformand i hele perioden.

Kurt Bligaard Pedersen blev indvalgt i bestyrelsen i forbindelse med fusionen med BRFkredit, hvor han havde været medlem af bestyrelsen i 13 år, heraf de sidste otte år som næstformand.

Sven Buhrkalls afgang betyder, at der bliver en ledig plads i bankens bestyrelse. Her har bestyrelsen 55-årige Bente Overgaard (55), som kandidat. Bente Overgaard har tidligere været koncerndirektør i Nykredit i otte år.