Silkeborgs plan- og byggechef skifter til direktørstilling

Brian Holst 

Trine Skammelsen skifter sit job i Silkeborg Kommune ud med en stilling som projektdirektør i Aarhus

SILKEBORG Silkeborgs plan- og byggechef skifter job og skal stå i spidsen for et kæmpe projekt i Aarhus.

42-årige Trine Ribergaard Skammelsen, som har været plan- og byggechef i Silkeborg siden 2017, bliver nemlig projektdirektør i Aarhus Kommune og skal stå for at udfolde Vision Kongelunden, det største sammenhængende storbynære rekreative område i Danmark med blandt andet et nyt stadion i Aarhus. Hun er udvalgt i et stærkt ansøgerfelt blandt 28 ansøgere, oplyser Aarhus Kommune.

- Jeg har været superglad for mine tre år i Silkeborg, hvor jeg har arbejdet sammen med meget dygtige mennesker. Det har været virkeligt spændende. Men mit nye job er bare mere spændende samtidig med, at jeg får en god og fremtrædende plads i organisationen i Aarhus. Hvis jeg skal ærgre mig lidt, så er det over, at jeg blandt andet ikke får lov til at følge Søfront-projektet i Silkeborg til dørs. Det er også et fantastisk projekt, konstaterer Trine Skammelsen.

I december sidste år blev Vision Kongelunden lanceret af borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard, sammen med Salling Fondene og Henrik Lind Invest, der er partnere på det ambitiøse projekt med en samlet potentiel donation på 500 mio. kroner. Den nye projektdirektør skal opbygge og lede en dedikeret projektorganisation, der sammen med resten af kommunen og de mange interessenter kan løfte et projekt af denne strategiske vigtighed og kompleksitet.

Tidligere har Trine Skammelsen blandt andet været chef for Bystrategisk Stab i borgmesterforvaltningen i Odense Kommune samt afdelingschef og medindehaver af den private rådgivningsvirksomhed Bascon A/S, der siden er blevet en del af COWI. Trine har beskæftiget sig med ledelse af byudvikling siden 2005 og har været med til at søsætte en række store projekter som Østre Havn i Aalborg, Musicon i Roskilde, Bassin 7 i Aarhus og Søfronten i Silkeborg.

Trine Ribergaard Skammelsen er uddannet urban designer, cand. polyt. fra Aalborg Universitet og arkitekt fra Arkitektskolen i Barcelona. Hun har siden gennemført lederuddannelse og er i gang med en MBA på Aarhus Universitet.

Trine Ribergaard Skammelsen er blevet valgt på baggrund af sine kompetencer inden for projektudvikling og byudvikling og sin evne til at begå sig i et politisk system, samarbejde med mange interessenter og være en drivende kraft i en udvikling, der også kan omsættes i en kommunal praksis. Hun har et bredt forankret netværk til fonde, erhvervsliv og foreninger og kan i kraft af sine kompetencer bidrage til at skabe synlighed og fælles retning i projektet.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

- Med ansættelsen af Trine Ribergaard Skammelsen får vi en stærk, dynamisk og visionær projektdirektør til at stå i spidsen for et af de mest spændende og vigtige rekreative områder i landet. Ambitionerne for Kongelunden er tårnhøje, og det er derfor helt afgørende, at vi nu har fundet en projektdirektør, der kan begå sig sikkert i grænselandet mellem de mange kommunale interesser, brugerne og foreningerne i området, borgere, erhvervslivet, sponsorer og donorer. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Trine, siger Jacob Bundsgaard.

Privat er Trine Ribergaard Skammelsen bosiddende på Frederiksbjerg i Aarhus med sin familie. Hun har i årevis været engageret i byudviklingen i Aarhus ligesom hun har et livslangt engagement i idrætsliv og civilsamfund. Hun er aktiv medlem i AGF. Hendes børn spiller fodbold og basket og er tilknyttet ESAA, Elitesportsakademi Aarhus.

Trine Skammelsen stopper sit arbejde som plan- og byggechef i Silkeborg med udgangen af februar. Ifølge Silkeborg Kommune vil stillingen som plan- og byggechef blive opslået hurtigst muligt.