SIF henter rutineret forsvarer i superligaklub

Michael Helligsø 

Den 33-årige hollænder Kees Luijckx er ny mand i Silkeborg IF

FODBOLD Vinterens anden forstærkning er på plads i Silkeborg IF.

Superligaens bundprop har netop skrevet kontrakt med den hollandske forsvarsspiller Kees Luijckx, der siden efteråret 2015 har spillet for Sønderjyske.

Den 33-årige hollænder er dog i denne sæson røget ud i kulden hos sønderjyderne, og det har banet vejen for et skifte til SIF.

Kees Luijckx har skrevet under på en kontrakt, der gælder sæsonen ud.

– Kees Luijckx er en erfaren spiller med stærk personlighed og vindermentalitet, og vi forventer at han kan styrke holdet i et forår, hvor vi får brug for at få marginalerne på vores side.

- Det har også spillet ind, at Kees kender Superligaen, og hurtigt vil kunne falde ind, da turneringen jo starter lige om lidt. Derfor skal han hurtigst muligt fragtes til træningslejren i Spanien, så han blive indlemmet i truppen, siger sportschef Jesper Stüker.

Hollænderen nåede at spille 125 kampe for Sønderjyske. Han fik sin fodboldopdragelse i AZ i Alkmaar og nåede at spille næsten 200 kampe i den bedste række i Holland for dem forskellige klubber, ligesom han har udlandsophold i Grækenland og Ungarn på cvet.

Men nu gælder det altså Silkeborg IF.

– Jeg glæder mig til at hjælpe Silkeborg IF med den store udfordring, de står overfor. Vi kan lykkes med det, er jeg sikker på. Og så ser jeg frem til at nyde mit fodboldspil igen.

- Det kneb det med i den sidste tid i SønderjyskE. Jeg er et menneske, der har det bedst, når det er sjovt at træne og spille kampe, siger Kees Luijckx.

Han rejser hurtigst muligt til træningslejren i det sydøstlige Spanien.

– Jeg vil vise den bedste side af mig selv. Klubben forventer at jeg kan bringe min erfaring med mig ind på holdet og være med til at skabe noget stabilitet. Det vil jeg gøre mit bedste for at leve op til. Jeg skal præsterer, og det ser jeg frem til, siger den hollandske forsvarer.