Medier: Fuglsang undersøgt for dopinglæge-forbindelse

/ritzau/ 

Jakob Fuglsang blev i 2019 undersøgt for at have haft forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari.

KøBENHAVN Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) er havnet i en penibel sag.

Ifølge DR og Politiken er Fuglsang i 2019 blevet efterforsket af Cykelsportens Uafhængige Antidopingenhed (CADF) for forbindelse til dopinglægen Michele Ferrari.

Det viser en hemmelig rapport, som Politiken, DR og norske VG er kommet i besiddelse af.

Rapporten tager afsæt i konkrete »efterretninger« om, at den danske stjerne skulle være knyttet til den bandlyste læge Michele Ferrari.

- Efterretninger indikerer, at Astana Pro Team-cykelrytteren Jakob Fuglsang er i Michele Ferraris dopingprogram, og at holdkammeraten Alexey Lutsenko var til stede under mindst ét møde mellem de to i Nice/Monaco.

- CADF har stillet efterretninger til rådighed, der tyder på, at Michele Ferrari fortsat er involveret i at dope atleter på Astana Pro Team og menes at have rejst til Monaco og andre lokationer for at møde cykelrytterne, står der i rapporten. Fuglsang er netop bosat i Monaco.

- Specifikt indikerer efterretninger fra CADF, at Michele Ferrari var til stede ved Vuelta a Catalunya med Astana Pro Team i marts 2019, har base i Lugano (Schweiz), og for nylig har mødtes med Fuglsang og Lutsenko i Nice og/eller Monaco, lyder det videre.

Den italienske læge Michele Ferrari er på livstid udelukket fra at måtte operere i al sport. Det er han, efter at han i 2012 blev afsløret som arkitekten bag den skandaleramte Tour de France-konge Lance Armstrongs omfattende dopingprogram.

Derfor er det nu strafbart at bruge Ferrari som rådgiver, træner eller læge - det kan give to års karantæne.

Hverken Jakob Fuglsang eller Astana-holdet ønsker at kommentere rapporten.

Jakob Fuglsang har med stort succes kørt for Astana siden 2013 og været en flittig gæst på podiet i diverse løb.

Han har blandt andet vundet Criterium Dauphine samlet to gange, og sidste år vandt han klassikeren Liege-Bastogne-Liege, mens det også blev til en etapesejr i Vueltaen.

I 2016 vandt han OL-sølv på landevejen i Rio.

/ritzau/