Voel-kiksere blev dyre i Odense

Kim Simmelsgaard 

For mange afbrændere og tekniske fejl blev udslagsgivende, da Voel rystede Odense i kampens slutfase

håndbold Hvis Silkeborg-Voel-spillerne havde en rigtig øv-tur hjem fra Odense i aftes, kan de takke sig selv for, at det ikke blev til et eventyr i H.C. Andersens hjemby - men et unødvendigt og dumt nederlag på 30-28 efter 17-14 ved pausen.

For Voel-spillerne havde haft alle muligheder for at levere et overraskende godt resultat.

Men brændte chancer på gennembrud, en kikser på et tomt mål og unødvendige tekniske fejl i en hektisk slutfase betød, at det blev lige ved og næsten efter en i øvrigt flot fightermæssig indsats. Også da det så mørkest ud halvvejs i halvlegen, hvor holdet var bagud 26-19, men friske kræfter i angrebet og et offensivt forsvar smed grus i hjemmeholdets maskineri.

Uden gevinst, dsværre.

Føste halvleg var rent skydetelt i et vanvittigt tempo med hjemmeholdet i førersædet fra start.

Inden Voel-spillerne kunne stave til H.C. Andersen havde holdet lavet tre tekniske fejl og Odense bragt foran 3-0.

Resten af halvlegenvar en lang jagt fra Silkeborg-Voel, der en enkelt gang nåede op på uafgjort ved stillingen 13-13 i det 23. minut.

Halvlandet minut senere havde hjemmeholde scoret tre gange, mens Voel-spillerne brændte eller lavede tekniske fejl.

Heldigvis fik Voel-spillerne sat en prop i den sprudlende hjemmeoffensiv, og Louise Ellebæk havde muligheden for at reducere til 17-15, men hun misbrugte i fri position på et hurtigt opløb.

I øvrigt desvære symptomatisk for Ellebæk, der spillede en rædselsfuld kamp angrebsmæssigt.

Det store spørgsmål inden anden halvleg var, om holdene kunne holde det høje tempo, og om Jane Schumacher efter en fortrinlig første halvleg kunne piske holdkammeraterne op til igen at indhente hjemmeholdet - og holde fast i forsvaret der ikke have levet op til standarden fra de forrige kampe.

Det kunne hun ikke, men friske kræfter blev som nævnt sendt på banen, og om ikke andet kan træner Jakob Andreasen glæde sig over, at han havde en del strenge at spille på angrebsmæssigt mod Odense, der var uden den hollandske stjerne Groot, de var syg.

- Det må vi se, om vi kan udnytte, sagde Jakob Andresen inden kampen.

Det var tæt på, og havde Voel-spillerne kendt deres besøgelsestid, kunne de have haft point med i bussen hjem fra Odense.