Midt i en vinterjazztid

Italiensk verdensstjerne til Silkeborg sidst i februar

MUSIK Den landsdækkende vinterjazzfestival sætter i februar sit tydelige aftryk på koncertprogrammet i Kedelhuset.

Og det er lykkedes for Kedelhuset at få en af jazzfestivalens helt store internationale navne til Silkeborg, nemlig italienske Enrico Pieranunzi Trio.

Pianisten og komponisten Enrico Pieranunzi, som spiller i Kedelhuset 29. februar, er en verdensstjerne inden for jazzen. Han er kendt for at spille poetisk med en nuanceret harmoni og en elegant behersket tilgang til moderne post-bop-jazz. Han har mere end 70 indspilninger under eget navn og er ophavsmand til over 300 kompositioner.

Allerede i aften torsdag går det løs med ung, eksperimenterende jazz, når Girls in Airports og Abekejser åbner vinterjazzen med en dobbeltkoncert.

Lørdag præsenterer Frokostjazzen sammen med Vinterjazzfestivalen L Wood Joy and Horns on Fire og de øvrige navne i løbet af festivalen er Ragged Men, hollandske Lingua Franca Ensemble, Brassflavour og Claus Waidtløw-Christina von Bülow Quintet.