Blamage: Europæisk eventyr startede som et mareridt for BSH

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg ramte slet ikke niveauet i Jysk Arena og fik en forfærdelig start på EHF Cuppens gruppespil

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg skuffede fælt søndag eftermiddag, da holdet åbnede EHF Cuppens gruppespil med et 24-33-nederlag mod portugisiske Benfica, der hentede en sikker sejr foran 2011 tilskuere i Jysk Arena.

BSH kom ellers planmæssigt fra land, og efter godt fem minutters spil kunne Johan Hansen gøre det til 4-1, da han for tredje gang i træk omsatte et straffekast til scoring. Fem minutter senere fik portugiserne dog udlignet til 5-5, og midtvejs i første halvleg tog gæsterne for første gang føringen ved stillingen 7-8.

Efterfølgende sendte Johan Hansen et straffekast over mål, og det varslede ilde for Bjerringbro-Silkeborg, der havde problemer i angrebsspillet. Trods en timeout fra cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen kom værterne bagud med 8-11.

Gæsterne fik flere muligheder for at øge føringen til fire mål, men det forhindrede Aljosa Rezar, som kortvarigt rørte på sig i BSH-målet. Hjemmeholdet forsøgte at løse de offensive kvaler ved at spille syv mod seks, men det rykkede ikke alverden på måltavlen, og efter de første 30 minutter var stillingen 11-14.

Ondt blev værre for BSH i begyndelsen af anden halvleg, hvor Benfica hurtigt øgede forspringet til 12-17. Chancerne for et comeback blev yderligere forringet, da Mads Kjeldgaard Andersen modtog sin tredje to minutters udvisning efter godt 35 minutters spil, hvilket udløste et rødt kort til BSH-spilleren.

I offensiven var Johan Hansen fortsat det stærkeste kort, og det var kun i glimt, at Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris viste vanligt niveau. I den anden ende savnede værterne fortsat redninger, selvom Kasper Larsen var kommet ind i målet. Benfica øgede således til 17-24 efter 43 minutter foran et famlede BSH-forsvar.

Aljosa Rezar, der atter tog plads i målet med et kvarter igen, løftede kort stemningen i hallen, da han bød ind med en flot dobbeltredning, men på det tidspunkt var løbet allerede kørt for BSHerne.

Intet hang sammen for hjemmeholdet, og de tilbagevendende fejl i offensiven blev straffet med scoringer i tomt mål.

Tilskuerne begyndte at forlade hallen ved stillingen 21-31, og fem minutter senere lød slutfløjtet.