Flot sejr: Silkeborg-Voel tog stort skridt mod slutspillet

Mathias Hove Andersen 

Nøglekampen mod Nykøbing Falster blev vundet i overbevisende stil foran 1711 tilskuere i Jysk Arena

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har sat kursen direkte mod slutspillet efter en flot præstation i mandagens hjemmekamp mod Nykøbing Falster, der blev besejret med 28-23 i Jysk Arena.

Sejren sender Voel-holdet op på en delt femteplads med 24 point efter 20 kampe, mens der nu er fem point ned til Nykøbing Falster, som er nummer ni - lige uden for slutspilspladserne.

Voel-kvinderne kom flyvende fra land og bragte sig hurtigt foran med 3-0, hvilket medførte en tidlig timeout fra gæsterne. Efterfølgende kom Nykøbing Falster tilbage på omgangshøjde og fik udlignet til 6-6, men cheftræner Jakob Andreasen reagerede prompte på hjemmeholdets bænk.

Indskiftninger af spillere som Mathilde Sørensen og Jane Mejlvang gav ny energi til værterne, der igen trak fra og skabte et pænt hul ved stillingen 10-6. I den periode viste svenske Filippa Idéhn storspil i hjemmeholdets mål.

Det kneb dog med effektiviteten i slutningen af første halvleg, hvilket gæsterne udnyttede ved at reducerede til pausestillingen 12-11. Silkeborg-Voel fik således alt for lidt ud af de første 30 minutter, som burde have kastet en større føring af sig.

Fra anden halvlegs start blev Voel-forspringet udbygget til 14-11 efter et par flotte redninger af Filippa Idéhn, som blev efterfulgt af scoringer fra yderst velspillende Helene Kindberg. Men gæsterne hang på og arbejdede sig stille og roligt tilbage i kampen.

Silkeborg-Voel formåede dog akkurat at fastholde føringen, og flere mulige udligninger blev forhindret. Hjemmeholdet viste karakter og øgede i stedet til 22-18, hvilket tvang Nykøbing Falster til at satse og spille syv mod seks.

Voel-kvinderne lod sig dog ikke ryste af det taktiske træk, og i slutfasen kunne Hege Bakken Wahlquist tillade sig at brænde flere store tilbud. Den sidste spænding blev dræbt, da Helene Kindberg fuldendte en forrygende indsats med sin sjette scoring til stillingen 26-23.

Det blev til to scoringer yderligere fra hjemmeholdet, inden jublen kunne bryde løs i Jysk Arena.