Officielt: BSH sælger Markussen

Mathias Hove Andersen 

I sidste uge kunne Midtjyllands Avis afsløre, at Nikolaj Markussen skifter til Veszprem. Nu er handlen bekræftet

HÅNDBOLD Nikolaj Markussen er blandt landets absolut bedste skytter, og det har fået Veszprem til at udnytte den frikøbsklausul, som den tårnhøje bagspiller har i sin kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg.

- Jeg har jo været rigtig glad for at være i Bjerringbro-Silkeborg, men når en af de største klubber i Europa siger, at de gerne vil have mig, så er jeg kun glad og stolt over, at mit arbejde i Bjerringbro-Silkeborg har udmøntet sig i, at en af de helt store klubber gerne vil tilknytte mig, siger Nikolaj Markussen, som dermed er i gang med sin sidste sæson i BSH.

Hele familien rykker til Ungarn efter denne sæson, og de ved lidt om, hvad der venter.

- Nu ved jeg, at der er en fyr, der hedder Rasmus Lauge, som spiller dernede i forvejen, og som har en datter, der er på alder med min den yngste, så jeg håber, at de kan nyde godt af hinandens selskab. Jeg er sikker på, at vi nok skal få det til at fungere udenfor banen, siger Bjerringbro-Silkeborgs venstre back.

I Ungarn bliver Nikolaj Markussen netop holdkammerat med landsholdskollega Rasmus Lauge, ligesom han bliver genforenet med David Davis, som er træner i Veszprem, men tidligere selv spillede sammen med Nikolaj Markussen i spanske Atletico Madrid fra 2011 til 2013.

Nikolaj Markussen har i første omgang skrevet under på en toårig kontrakt med Veszprem.

- Jeg glæder jeg mig rigtig meget til den her udfordring, men jeg har jo en kone, som er fra Silkeborg, så det kan være, at vi siger på gensyn og ikke så meget farvel – nu må vi se, siger Nikolaj Markussen.

En spiller på øverste hylde
Direktør i Bjerringbro-Silkeborg Jesper Schou sender en spiller fra øverste hylde afsted til Ungarn:

- Når Nikolaj Markussen er bedst, har han nogle kvaliteter, som du ikke lige finder hos andre spillere. Hans topniveau er meget højt, siger Jesper Schou.

Klubben havde gerne set Nikolaj gennemføre kontrakten, der blev lavet i efteråret og for de kommende tre sæsoner:

- Da vi lavede kontrakten, havde Nikolaj og jeg en god og åben snak. Jeg mærkede en spiller, der er glad for Bjerringbro-Silkeborg og motiveret for, at opnå resultater med Bjerringbro-Silkeborg. Nikolaj lagde heller ikke skjul på, at der stadig var en drøm om et udlandseventyr, hvis en af de største klubber kom. Det skete og vi bliver tilfredsstillende kompenseret, så herfra er der kun et stort tillykke og ja ikke farvel som Nikolaj siger, men måske på gensyn, udtaler Jesper Schou

Klubben skal have tilført en-to spillere mere til truppen.

- Det siger sig selv, at vi skal have tilført mere til truppen, når vi mister Markussen. Der bliver dog ikke tale om en direkte erstatning, da en spillertype som Markussen, ja dem er der ikke mange af. Men så findes der noget andet, der kan bidrage til, at vi uændret vil være i toppen af dansk håndbold.

- Mulighederne på nuværende tidspunkt af året, er selvsagt vanskeligere end, hvis vi havde vidst det i efteråret, men sådan var præmissen og jeg er fortrøstningsfuld og tålmodig i forhold til, at vi finder en tilfredsstillende løsning. I og med Mads Kjeldgaard Andersen, har præsteret rigtig flot, får mere og mere ansvar, så er vi ikke helt skidt stillet, siger Jesper Schou.