BSH hev vigtig sejr med hjem fra Polen

Michael Helligsø 

En fremragende første halvleg banede vejen for BSH, der til gengæld legede med ilden efter pausen

HåNDBOLD Det holdt hårdt, men Bjerringbro-Silkeborg hentede søndag aften en vigtig sejr i EHF Cuppen på udebane mod polske Gwardia Opole.

Resultatet blev 32-29 i dansk favør efter en meget svingende indsats af BSHerne, der efter en sublim første halvleg endte med at komme i unødvendige problemer.

Men facit blev to vigtige point, der betyder, at BSH lever i gruppespillet før onsdagens hjemmekamp mod tyske Melsungen.

I søndagens udekamp i Polen fulgte Gwardia Opole med indtil 5-6, men fra midten af halvlegen satte BSH sig tungt på kampen, og mod slutningen af halvlegen blev stilingen 10-15 ændret til en pauseføring på 12-20.

I første halvleg var særligt Jesper Nøddesbo aldedes fremragende på stregen, mens August Pedersen også var meget træfsikker fra fløjen.

De gode takter fortsatte umiddelbart efter pausen, hvor BSH kom foran med ni mål ved stillingen 13-22, men derfra begyndte de danske gæster at gå i stå og lige så stille åd Opole af BSH-forspringet.

19-26 blev til 22-26, og med otte minutter igen blev det kritisk for BSH, da føringen var skrumpet til 26-29.

Peter Bredsdorff-Larsens mandskab holdt dog akkurat hovederne kolde i en hektisk slutfase, og generelt skulle BSH prise sig lykkelige for, at det flittigt skydende polske hold til tider havde problemer med effektiviteten.

Med et minut tilbage afgjorde Nikolaj Markussen reelt kampen med sin scoring til 28-31, og efter en scoring i begge ender af banen endte opgøret 29-32.

August Pedersen blev med 10 mål på 11 forsøg BSH-topscorer, mens Jesper Nøddesbo scorede syv gange.