Chokscoring knækkede SIF i forårspremieren

Mathias Hove Andersen 

SIFerne snorksov i begyndelsen af anden halvleg, og det straffede Kasper Kusk, der blev dobbelt målscorer for AaB

FODBOLD 2667 tilskuere trodsede regn og blæst for at overvære søndagens forårspremiere på Jysk Park, hvor Silkeborg IF tabte med 0-2 til AaB.

Missionen om at redde livet i Superligaen ser derfor endnu vaskeligere ud for SIF, der er seks point efter Esbjerg med fem runder tilbage af grundspillet.

Cheftræner Kent Nielsens mandskab skal væk fra sidstepladsen inden nedrykningsspillet, hvis holdet skal have en reel mulighed for at sikre en ny sæson i landets bedste række.

SIFerne kom ellers glimrende ud til opgøret, og efter halvandet minut fik Nicolai Vallys muligheden for at bringe hjemmeholdet i front, da han blev serviceret af en veloplagt Mads Emil Madsen. Kantspilleren kom frem til en forholdsvis fri afslutning i feltet, men fra en halvspids vinkel afsluttede han direkte på AaB-keeper Jacob Rinne.

Drømmestarten udeblev således, og efter 11 minutter var gæsternes Kasper Kusk i stedet tæt på at åbne scoringen. AaB-profilens afslutning blev dog afvist af Frederik Møller, der stod det helt rigtige sted i det lille felt, hvorfra han ekspederede bolden ud af farezonen.

Nordjyderne satte sig efterfølgende mere på spillet, og i det 20. minut måtte Rafael Romo diske op med en god redning i SIF-målet, da Iver Fossum kom først på et præcist indlæg fra velspillende Lucas Andersen. Den venezuelanske keeper reagerede dog hurtigt og viftede AaB-spillerens hovedstødsforsøg væk.

Først efter en lille halv time rørte værterne på sig igen, da Svenn Crone tog et godt træk ind i banen og forsøgte sig fra distancen, men bolden sejlede en lille meters penge forbi den nærmeste stolpe.

Fire minutter før pausefløjtet kom Jeppe Okkels så først på et indlæg i AaB-feltet, men han dirigerede kuglen et stykke over målet. Det blev den sidste mulighed i en jævnbyrdig og målløs første halvleg.

Anden halvleg var kun 10 sekunder gammel, da gæsterne tog føringen. En lang bold blev hurtigt lagt frem bag SIFernes tøvende bagkæde, og i feltet kunne Kasper Kusk tage bolden ned, inden han udplacerede Rafael Romo.

I det 60. minut slog Kasper Kusk til igen med endnu et veltimet løb, hvor han bragte sig alene med Rafael Romo, og med en klinisk afslutning fordoblede han gæsternes føring.

0-2 var tæt på at blive til 0-3 tre minutter senere, hvor Iver Fossum fik afsluttet i det lille felt, men en flot redning af SIF-keeperen forhindrede AaB i at lukke kampen. Umiddelbart efter hamrede Júnior Brumado et skudforsøg over gæsternes mål, og med indskiftninger af Emil Holten og Mads Kaalund forsøgte Kent Nielsen et modtræk i en 4-4-2-formation.

I det 71. minut fik SIF en gylden mulighed for at reducere, da en hjørnesparksbold blev dirigeret videre til Júnior Brumado ved bagstolpen. Men lejesvenden fra FC Midtjylland brændte på skammeligste og formåede ikke at dirigere bolden ind i det tomme mål.

Mere blev det ikke til for hjemmeholdet, der sendte Mark Brink på banen i slutfasen, og da dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede af, stod der fortsat 0-2 på måltavlen.