»Taler Gud nudansk?«

Silkeborg »Taler Gud nudansk?«. Sådan lyder overskriften på det foredrag, som teolog og journalist samt generalsekretær i Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen holder i Kirkehøjskolen i Silkeborg, onsdag 19. februar kl. 10.

Det sker i Medborgerhuset på Skoletorvet.

Anledningen til foredraget er, at danskerne får en ny bibel, Bibelen 2020.

Bibelen 2020 er særligt oversat til mennesker uden kendskab til bibelsprog og kristendom, en moderne folkebibel.

Birgitte Stoklund Larsen ser på spørgsmål som: Hvad vinder man - og hvad går tabt, når man oversætter?

Luther oversatte med det talte dagligsprog som ideal. Hvor langt tør vi gå i dag? Hvordan taler Gud i det 21. århundrede? Om Noas skib, kisten med den hellige aftale - og mange andre eksempler fra det aktuelle oversætterarbejde.

Bibelen 2020 udkommer inden længe - nemlig til marts.