Ny kirke i Hvinningdal klar til præsentation

Susanne Niskanen 

Menighedsråd har fundet vinder af arkitektkonkurrence

BALLE-HVINNINGDAL På søndag den 1. marts efter gudstjenesten i Hvinningdal Kirke præsenteres tegninger med mere af den nye og kommende kirke.

Dermed kan der snart sættes punktum for et langt sejt træk, der blev indledt i slutningen af 80’erne. Lige siden dengang har menighedsrådet i Balle Sogn arbejdet med forslag om en ny kirke med en placering i Hvinningdal. I første omgang blev den nye kirke realiseret ved, at man byggede Hvinningdal Kirke, der fik status som såkaldt vandrekirke og dermed som en midlertidig kirke.

Kirken kan imidlertid fejre 25 års fødselsdag i denne uge - og det markeres med en festgudstjeneste søndag den 1. marts, hvor det nye kirkebyggeri efterfølgende præsenteres.

Den nye kirke får placering på toppen af bakkerne i Hvinningdal på et 26.000 kvadratmeter stort areal. I november 2019 udskrev Balle Sogn en arkitektkonkurrence, hvor der indkom fem forslag, og Balle Menighedsråd har nu valgt det projekt, der skal blive til den endelige kirke. Indvielsen af den nye kirke forventes at kunne finde sted pinsedag den 5. juni 2022.